Μισισίπι: Νίκη της Ρεπουμπλικανής υποψήφιας στις ενδιάμεσες εκλογές

Με την επανεκλογή της Ρεπουμπλικανής Σίντι Χάιντ-Σμιθ στο Μισισίπι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά στις 6 Νοεμβρίου, ωστόσο οι κάλπες άνοιξαν ξανά στη συγκεκριμένη πολιτεία, καθώς κανένας από τους δύο υποψήφιους γερουσιαστές δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πλειοψηφία.

Η Χάιντ-Σμιθ, την οποία στήριξε πολύ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κέρδισε τον Δημοκρατικό αντίπαλό της Μάικ Έσπι στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης στο Μισισίπι, συγκεντρώνοντας το 55,2% των ψήφων έναντι 44,8%, με το 78% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και Fox.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, η Χάιντ-Σμιθ δήλωσε ότι μίλησε προσωπικά με τον Τραμπ, τον οποίο ευχαρίστησε για τη βοήθειά του. Ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε δύο ομιλίες στο Μισισίπι, τη Δευτέρα.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν 53 από τις 100 έδρες της Γερουσίας όταν αναλάβει τα καθήκοντά του το νέο σώμα, τον Ιανουάριο. Οι Δημοκρατικοί πάντως ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την καθαρή νίκη που κατήγαγαν την 6η Νοεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.