Μοσκοβισί προς Ρώμη: Μην επιλέξετε τα πισωγυρίσματα

Mήνυμα στη Ρώμη να τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. στέλνει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, καθώς σε έναν περίπου μήνα θα κατατεθούν οι προϋπολογισμοί των κρατών- μελών, με τον ιταλικό να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο Μοσκοβισί καλεί την ιταλική κυβέρνηση να μην επιλέξει την οπισθοδρόμηση. «Προφανώς μια επιστροφή στο 3% θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της.

Αν και την περασμένη Δευτέρα στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης δήλωναν ότι θα επιδιώξουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μέτωπο του ελλείματος, ώστε να αυξηθούν οι δαπάνες σε κρίσιμες υποδομές, μετά και την πολύνεκρη κατάρρευση της οδογέφυρας, το τελευταιό 48ωρο υπήρξε μία μεταστροφή, με κορυφαίους υπουργούς να διαβεβαιώνουν ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες θα τηρηθούν. Οι Βρυξέλλες ελπίζουν έτσι ότι θα αποφευχθεί η μετωπική σύγκρουση.

Ο Επίτροπος Οικονομικών εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος για την Ισπανία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ανησυχίες για το εάν θα περάσει ο προϋπολογισμός Σάντσεθ από τη Βουλή.

«Η Ισπανία μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να καταρτίσει προϋπολογισμό, αλλά έχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που μένει προσηλωμένη στους κανόνες και μειώνει το έλλειμμά της» εξήγησε ο Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας: «Ελπίζω οι ισπανικές πολιτικές δυνάμεις να καταλάβουν ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας να έχουν προϋπολογισμό εγκαίρως».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.