Moskva: Οι τελευταίοι διάλογοι πριν βυθιστεί η ρωσική φρεγάτα – «Το πλοίο γέρνει, δεν κινούμαστε»

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι τελευταίοι διάλογοι του πληρώματος του Moskva, του ρωσικού πλοίου που βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα, με τους ναύτες σε κατάσταση πανικού να περιγράφουν την τραγική κατάσταση.

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο ηχητικό απόσπασμα είναι από τη στιγμή που βυθίστηκε το καταδρομικό 12.490 τόνων, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Το μέλος του πληρώματος ακούγεται στην ηχογράφηση να λέει ότι το πλοίο χτυπήθηκε δύο φορές και γέρνει στο πλάι. «Το πλοίο γέρνει, έχει κλίση 30 μοίρες, δεν μπορούμε να κινηθούμε», ακούγεται η φωνή ενός μέλους του πληρώματος.

Η Ρωσία αρχικά είχε ισχυριστεί ότι το πλοίο βυθίστηκε στις 14 Απριλίου μετά από έκρηξη πυρομαχικών. Η Ουκρανία, ωστόσο, από την πλευρά της, ισχυριζόταν ότι χρησιμοποίησε δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους R-360 Neptune για να βυθίσει το πλοίο.

Οι ΗΠΑ πίσω από τη βύθιση του Moskva;
Προς τη λύση του φαίνεται πως οδεύει το μυστήριο με τη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού Moskva στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς σύμφωνα με το NBC, οι ΗΠΑ ήταν εκείνες οι οποίες βοήθησαν το Κίεβο να εντοπίσει τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου.

Το NBC News μετέδωσε ότι τα δεδομένα που έδωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών επέτρεψαν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να βυθίσουν το ρωσικό καταδρομικό στα μέσα Απριλίου.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν ήταν ενήμερη για τα σχέδια των ουκρανικών δυνάμεων να πλήξουν τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ισχυρίστηκαν από την πλευρά τους οι εφημερίδες Washington Post και New York Times, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Αρχικά, η Ουκρανία υποστήριξε ότι έπληξε το καταδρομικό με πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας Neptun την ίδια ώρα που η Μόσχα διέψευδε κάτι τέτοιο, ανακοινώνοντας πως το πλοίο βυθίστηκε εξαιτίας πυρκαγιάς και έκρηξης μέρους του οπλισμού που έφερε στο κατάστρωμα, χωρίς ποτέ να εξηγήσει τι τα προκάλεσε όλα αυτά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.