Μπ.Τζόνσον: Ζητάει υπευθυνότητα για την επαναλειτουργία των παμπ

Σύνεση και υπευθυνότητα ζητάει από τους Βρετανούς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μια ανάσα προτού ανοίξουν οι παμπ στη χώρα και πάλι το Σαββατοκύριακο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός μάλιστα προειδοποίησε πως από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούν οι πολίτες εξαρτάται ο βιοπορισμός των ανθρώπων, αλλά και το μέλλον του συνόλου της βρετανικής οικονομίας.

Η τελική φάση της σταδιακής επανεκκίνησης της βρετανικής οικονομίας θέλει τις παμπ να ανοίγουν στην Αγγλία αύριο, Σάββατο, τις πόρτες τους ξανά στο κοινό για πρώτη φορά έπειτα από τα μέσα Μαρτίου. Το ίδιο ισχύει για εστιατόρια, μουσεία, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

Οι Βρετανοί αναμένουν την επαναλειτουργία των παμπ, ενώ η αυριανή ημέρα έχει χαρακτηριστεί «Σούπερ Σάββατο» από τα ΜΜΕ, που εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μερικοί από τους Βρετανούς, μετά την περίοδο του εγκλεισμού τους, να μην τηρήσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να διασπείρουν τον Covid-19.

«Τελικά η οικονομική υγεία ολόκληρης της χώρας εξαρτάται από το αν ο καθένας από μας θα ενεργήσει υπεύθυνα», αναμένεται να πει σήμερα ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.