Μπελάδες για Έλον Μασκ: Αγωγή από επενδυτές του Twitter για χειραγώγηση μετοχής

Αγωγή κατά υποψήφιου για την αγορά του Twitter, Έλον Μασκ, κατέθεσαν οι επενδυτές της δημοφιλούς πλατφόρμας social media, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο για «χειραγώγηση αγοράς» προκειμένου να πετύχει ένα καλύτερο deal.

Η πλευρά των επενδυτών υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ εξοικονόμησε 156 εκατ. δολάρια, φροντίζοντας να μην αποκαλύψει πριν από τις 14 Μαρτίου ότι είχε ήδη αγοράσει το 5% της Twitter Inc. Μάλιστα, ζητούν μάλιστα να αναγνωριστεί η προσφυγή τους ως μαζική αγωγή για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων αδιευκρίνιστου ύψους.

Ο 50χρονος Μασκ κατηγορείται πως καθυστέρησε να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση εξαγοράς. Κατηγορείται επίσης για το περιεχόμενο κάποιων εκ των αναρτήσεών του στο twitter το οποίο η ενάγουσα πλευρά χαρακτηρίζει «παραπλανητικό».

Ο Φρανκ Μποτίνι, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τους επενδυτές του twitter, δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας στο BBC πως ο Έλον Μασκ «συνεχίζει να απαξιώνει και να υποτιμά την εταιρεία που θέλει να αγοράσει για 44 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να επαναδιαπραγματευτεί την τιμή αγοράς».

Η χρονική στιγμή που επέλεξε ο Μασκ για να αποκαλύψει την επένδυσή του στην Twitter είναι ήδη αντικείμενο έρευνας από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), είχε αναφέρει νωρίτερα η Wall Street Journal. Οι κανόνες της SEC προβλέπουν ότι οι επενδυτές που αγοράζουν μερίδιο εταιρείας άνω του 5% οφείλουν να το γνωστοποιήσουν εντός 10 ημερών από την υπέρβαση αυτού του ορίου.

Τέλος σημειώνεται, πάντως, πως η αξία των μετοχών του twitter κινείται πια σε επίπεδα κατά περίπου 27% πιο χαμηλά από εκείνα που θα αντιστοιχούσαν στην αρχική προσφορά εξαγοράς του Μασκ των 54,2 δολαρίων ανά μετοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.