Μυστήριο με τον θάνατο της ερωμένης μεγαλοτραπεζίτη – Η διαμάχη με την οικογένειά του μετά τον θάνατό του

Ήταν το 2019 που ο πολυεκατομμυριούχος μεγαλοτραπεζίτης της Goldman Sachs, Danny Truell, έφυγε από τη ζωή στα 55 του χρόνια. Έκτοτε η Magdalena Zalinska βρισκόταν σε διαμάχη με τον αδελφό του και την οικογένειά του.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Danny Truell, Edi, την κατηγορούσε πως του είχε αποσπάσει 4 εκατομμύρια λίρες στη διάρκεια της σχέσης τους. Αποφάσισαν με τον John Hatchard μάλιστα να κινηθούν νομικά εναντίον της Πολωνής ερωμένης του και ιδιοκτήτριας νυχτερινού κέντρου διασκέδασης. Ο θάνατος της 44χρονης Magdalena Zalinska, χωρισμένης μητέρας δύο παιδιών, έρχεται να εντείνει το μυστήριο. Η Magdalena βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο νότιο Λονδίνο, με τον θάνατό της να μην αντιμετωπίζεται ως ύποπτος. Χαρακτηρίστηκε ωστόσο απροσδόκητος.

Η διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών βρισκόταν στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης με την οικογένεια του εκατομμυριούχου πρώην τραπεζίτη Danny Truell. Η Magdalena επέμενε ότι είχαν σχέση από το 2004, με την οικογένειά τη να τη χαρακτηρίζει υποτιμητικά «call girl».

Υποστήριζαν ότι είχε καταφέρει να του αποσπάσει 4 εκατομμύρια λίρες, καθώς και το διαμέρισμα στο νότιο Λονδίνο όπου τελικά βρέθηκε νεκρή. Έκαναν λόγο για «αδικαιολόγητη επιρροή» της Magdalena Zalinska στη ζωή του Danny Truell.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο το επόμενο έτος μετά από πολλές παρατεταμένες ακροάσεις. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Edi Truell και τον John Hatchard αμφισβητούσαν την περίεργη σχέση της Magdalena Zalinska με τον Danny Truell.

Από την πλευρά της, η Magdalena Zalinska επέμενε για μια ρομαντική σχέση που κράτησε 14 χρόνια. Ο απροσδόκητος θάνατός της έρχεται εν μέσω μιας πικρής δικαστικής διαμάχης με τους συγγενείς του Danny Truell. Το πτώμα της ανακαλύφθηκε στις 4 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Με «έκτη αίσθηση» στα οικονομικά

Η επιχειρηματική αίσθηση του Danny Truell είχε συνδυαστεί με την ιδιόμορφη δημιουργικότητά του. Ήταν το δεύτερο από τρία παιδιά. Είχε γεννηθεί στη Μαλαισία. Η μητέρα του Mary ήταν δασκάλα και ο πατέρας του George αξιωματικός του στρατού.

Με ιδιωτική εκπαίδευση στο Berkshire Prep School Lambrook, όπου φοιτούν τα παιδιά του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, στη συνέχεια στο Wellington College και τέλος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και τα δύο αδέρφια Truell έδειξαν νωρίς σημάδια της απίστευτης ικανότητάς τους στα οικονομικά.

Το ταλέντο τους φάνηκε όταν, ως παιδιά, έπαιζαν το επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly σε τέσσερα διαφορετικά νομίσματα και δημιουργούσαν από μόνοι τους νέα ακίνητα σε όλο τον κόσμο, που τα έβαζαν στο παιχνίδι. Στα εφηβικά τους χρόνια, ο πατέρας τους τους έδωσε τα χρήματά του για να τα διαχειριστούν. Οι γιοι του θα ίδρυαν μια ασφαλιστική εταιρεία 42 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η οικονομική οξυδέρκεια του Danny Truell συνδυάστηκε και με έντονη κοινωνική συνείδηση. Στα 16 του χρόνια δήλωσε κομμουνιστής. Με την αποφοίτησή του από το κολλέγιο εντάχθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Άνθρακα και διαχειριζόταν το συνταξιοδοτικό τους ταμείο.

Μετακόμισε αργότερα στο Χονγκ Κονγκ όπου και εργάστηκε στην επενδυτική τράπεζα S.G. Warburg. Εκεί γνώρισε τη Naomi Price, τη γυναίκα που θα γινόταν σύζυγός του για 16 χρόνια. Είχαν χωρίσει αρκετά χρόνια πριν από το διαζύγιό τους το 2011. Είχαν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1996 και ακολούθησαν αρκετά χρόνια καριέρας στην Goldman Sachs.

Η αλάνθαστη αίσθησή του για τις μελλοντικές αγορές, χρησιμοποιήθηκε με ακόμα πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα στο Wellcome Trust. Είχε διπλασιάσει την αξία των επενδύσεών τους από περίπου 11 δισεκατομμύρια σε 27 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Η εξαιρετική επαγγελματική πορεία του υποστηρίχθηκε από αναταραχές στην προσωπική του ζωή. Έγιναν μάλιστα αντικείμενο σκληρής δικαστικής διαμάχης, με την οικογένειά του να τα βάζει με τη Magdalena Zalinska μετά τον θάνατό του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.