Να γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με το κλιματιστικό ανοιχτό

Προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν οι χρήστες κλιματιστικών, καθώς ένα σημαντικό λάθος ανοίγει την πόρτα σε πολλές ασθένειες.

Από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Trakya, ο επικεφαλής του Τμήματος Φυσιολογίας, ο Τούρκος καθηγητής Levent Öztürk προειδοποίησε ότι ο ύπνος με το κλιματιστικό σε λειτουργία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας και παρείχε συμβουλές σε άτομα που χρησιμοποιούν κλιματιστικά.

Ο Δρ. Ο Öztürk είπε ότι οι θερμοκρασίες του αέρα πάνω από τα εποχιακά πρότυπα επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του ύπνου. Δηλώνοντας ότι η υγεία του ύπνου σχετίζεται άμεσα με τη θερμοκρασία του αέρα, ο Öztürk είπε: “Η θερμοκρασία του ιδανικού περιβάλλοντος ύπνου θα πρέπει να είναι μεταξύ 19-22 βαθμών. Όταν είναι πιο κρύο από 19 βαθμούς και μεγαλύτερη από 22 βαθμούς, επηρεάζεται η ποιότητα του ύπνου.”

Ο Öztürk επεσήμανε ότι: «Θα ήταν πιο κατάλληλο για την υγεία του ύπνου, ειδικά εάν τα κλιματιστικά που τοποθετούνται στα υπνοδωμάτια δεν λειτουργούν στους 16-17 βαθμούς, αλλά στο επίπεδο γύρω στους 20 βαθμούς. Στην πραγματικότητα, είναι πιο υγιεινό να μην υπάρχει κλιματιστικό σε κρεβατοκάμαρα και έμμεσα να επωφελούνται από το κλιματιστικό σε άλλα δωμάτια Ο ύπνος με το κλιματιστικό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας».

Επίσης σημειώνεται ότι υπάρχει κίνδυνος να κολλήσετε μικρόβια από τα κακώς καθαρισμένα φίλτρα του κλιματιστικού. Ταυτόχρονα, μπορεί να εμφανιστούν μολυσματικές ασθένειες λόγω των επιπτώσεων του ακραίου ψύχους. Μπορεί να εμφανιστούν διαταραχές που σχετίζονται με το σύστημα κίνησης, μυϊκές κράμπες, δυσκαμψία του αυχένα και των ώμων. Μπορεί να εμφανιστούν σπασμοί σε μυϊκές ομάδες που ξαφνικά κρυώνουν. «Μπορεί να υπάρχει αμυγδαλίτιδα, κρυολόγημα στο λαιμό ή σε πιο σοβαρές περιπτώσεις καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πνευμονία», είπε ο Öztürk και συνέστησε να δροσίζετε το δωμάτιο ενεργοποιώντας το κλιματιστικό για λίγο πριν πάτε για ύπνο και μετά να κοιμηθείτε αφού το σβήσετε.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.