Νέα νίκη Qualcomm κατά της Apple- αποσύρονται παλαιότερα μοντέλα iPhone από τη Γερμανία

Δεύτερη νίκη στην παγκόσμια διαμάχη της για τις πατέντες με την Apple πέτυχε η Qualcomm. Η κορυφαία, βάσει κεφαλαιοποίησης, εταιρεία του πλανήτη ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει από γερμανικά καταστήματα ορισμένα από τα παλαιότερα μοντέλα iPhone.

Δικαστήριο του Μονάχου έκρινε ότι ορισμένα μοντέλα της Apple παραβιάζουν πατέντες της Qualcomm. Η απόφαση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την αντίστοιχη απόφαση κινεζικού δικαστηρίου, την οποία η Apple αποφάσισε να αντιμετωπίσει με αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος των συγκεκριμένων μοντέλων αντί απόσυρσης από την αγορά.

Η αμερικανική εταιρεία θα ασκήσει έφεση κατά των δύο δικαστικών αποφάσεων. Η εξελίξη στη Γερμανία αν και αφορά μερικά μόνο εκατομμύρια από τα εκατοντάδες εκατομμύρια κινητά, που πουλάει η Apple ετησίως, συνιστά μία μικρή, αλλά ξεκάθαρη νίκη της Qualcomm στην πολύπλοκη νομική διαμάχη των δύο εταιρειών.

Να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές αρχές ανταγωνισμού και η ίδια η Apple έχουν προσφύγει από την πλευρά τους στη Δικαιοσύνη κατά της Qualcomm. Την κατηγορούν για παράνομη συμπεριφορά με στόχο τη διατήρηση μονοπωλίου στον τομέα σύγχρονων επεξεργαστών, που επιτρέπουν σε κινητές συσκευές να συνδέονται με ασύρματα δίκτυα δεδομένων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.