Νέα πρόκληση από συνεργάτη Ερντογάν: «Τα νησιά του Αιγαίου μας ανήκουν»

Δεν έχουν τελειωμό οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς ο Τσαγρί Ερχάν, πρόεδρος του Πανεπιστημίου Altınbas της Κωνσταντινούπολης και σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε… ευθέως τα ελληνικά νησιά!

«Τα νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία» ισχυρίστηκε προκλητικά ο Τσαγρί Ερχάν, πρόεδρος του Πανεπιστημίου Altınbas της Κωνσταντινούπολης, λέκτορας στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Προεδρικού συμβουλίου για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική -υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν- μιλώντας σε εκπομπή του εθνικού δικτύου TRT.

«Οι Έλληνες δεν λένε ότι η ιδιοκτησία αυτών των νησιών είναι αμφισβητούμενη αλλά λένε ότι αυτά ανήκουν σε αυτούς και ότι τους παραδόθηκαν αρχικά από τους Ιταλούς και ακολούθως με τη συνθήκη των Παρισίων του 1947» υποστήριξε ο Ερχάν, αναπτύσσοντας στη συνέχεια την προκλητική του θεωρία.

«Αντίθετα εμείς λέμε ότι ιδιοκτησία αυτών των περιοχών είναι αμφισβητούμενη για πολλά χρόνια. Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τέτοιο αφήγημα. Αν οι Έλληνες υποστηρίζουν ότι είναι δικά τους τότε και εμείς πρέπει να πούμε “όχι” σε αυτό και να επιμένουμε ότι αυτά πραγματικά ανήκουν σε εμάς» δήλωσε, ερμηνεύοντας το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες σύμφωνα με την πάγια οπτική της Άγκυρας.

Το απόσπασμα δημοσιοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Σουηδία. Ο Μποζκούρτ, που διατηρεί το ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor, αποτελεί «κόκκινο» πανί για τον πρόεδρο Ερντογάν, λόγω σοβαρών αποκαλύψεων που προβαίνει κατά καιρούς, μέσα από την σελίδα που διαχειρίζεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.