Νέα στοιχεία στο θρίλερ εξαφάνισης της Μαντλίν- Το αυτοσχέδιο μνημείο στην Πορτογαλία

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων Βρετανών αποκάλυψε ότι βρήκε ένα «παράξενο» ιερό στο σημείο όπου σύχναζε ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή της Μαντλίν Μακάνer επτά μήνες μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε το ζευγάρι που μίλησε στη Daily Mail και κατονομάζεται ως Ραλφ και Αν, είχε εντοπίσει στην τεχνητή λίμνη στο φράγμα Αράντε όπου λάμβαναν χώρα οι έρευνες των τελευταίων ημερών ένα παράξενο εύρημα που έμοιαζε με αυτοσχέδιο μνημείο για τη Μαντλίν και ενημέρωσαν τις Αρχές της Πορτογαλίας χωρίς όμως να πάρουν κάποια απάντηση.

Μιλώντας στην κυριακάτικη «Mail» από το εξοχικό τους που βρίσκεται μερικά λεπτά από το σημείο όπου ο Γερμανός ύποπτος για τη δολοφονία της Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρίκνερ, πήγαινε τακτικά και αποκαλούσε «μικρό παράδεισό του», ο συνταξιούχος οικοδόμος Ραλφ και η πρώην ταμίας σε τράπεζα Αν, περιέγραψαν το παράξενο εύρημα που εντόπισαν.

Το ιερό αποτελούνταν από μια σειρά από πέτρες που έδειχναν έναν χώρο για πικνίκ που έσκαψε η αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, ένα μπουκέτο με λευκά κρίνα και μια φωτογραφία του αγνοούμενου μικρού παιδιού. Ο 66χρονος Ραλφ που είναι πατέρας δύο παιδιών δήλωσε: «Ήταν περίπου τα Χριστούγεννα του 2007 και η Μαντλίν αγνοούνταν μόνο μερικούς μήνες. Είχα πάει στην τεχνητή λίμνη με την Αν, την κόρη μας που τότε ήταν 16 χρονών και τον σκύλο μας.

Η κόρη μας έτρεχε μπροστά μας όταν ξαφνικά μας φώναξε: “Ελάτε γρήγορα και δείτε, κάποιος πρέπει να πέθανε εδώ” Όταν κατεβήκαμε παρατηρήσαμε μία σειρά από πέτρες να απλώνεται μέσα στο νερό και στην τελευταία πέτρα υπήρχε ένα μπουκέτο με φρέσκα λευκά κρίνα. Πήγανε να δούμε και στην πέτρα όπου ήταν τα λουλούδια υπήρχε μία φωτογραφία της Μαντλίν. Δεν υπήρχε κάποιο σημείωμα ή κάτι άλλο και ήταν πολύ περίεργο», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η 67χρονη Αν δήλωσε πως νιώθει ακόμα ανατριχίλα, καθώς η περιοχή που έψαχνε η αστυνομία ήταν κοντά σε εκείνο το σημείο που έδειχνε η σειρά από τις πέτρες. «Τότε αυτό που βρήκαμε ήταν πολύ παράξενο. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πως ‘κάποιος πέταξε τη Μαντλίν στο νερό και μετά επέστρεψε να φτιάξει έναν βωμό στη μνήμη της. Ήταν περίεργο».

Έρευνες για τη Μαντλίν ΜακάνΑΡ

Το ζευγάρι επικοινώνησε με την πορτογαλική αστυνομία για να αναφέρει την ανακάλυψή του, στέλνοντας φωτογραφίες, ωστόσο δεν έλαβε κάποια απάντηση για το αν οι Αρχές ερεύνησαν την περιοχή.

Εν τω μεταξύ, σε μια σειρά επιστολών, ο Μπρικνέρ φέρεται να λέει «Δεν είμαι τέρας» και ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία σχέση με την απαγωγή ή τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν. «Ο κόσμος πιστεύει ότι σκότωσα τη Mάντι, δεν το έκανα», έγραψε, σύμφωνα με τη MailOnline. Ο Κριστιάν Μπρικνέρ κηρύχθηκε βασικός ύποπτος στην υπόθεση της εξαφάνισης της Mαντλίν από την πορτογαλική αστυνομία τον Απρίλιο του 2022.

Εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 72χρονης γυναίκας, ενώ έχει κατηγορηθεί για πολλαπλά σεξουαλικά αδικήματα που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ 2000 και 2007. Η αστυνομία στη Γερμανία ισχυρίζεται ότι έχει «συγκεκριμένα στοιχεία» ότι η Βρετανίδα είναι νεκρή, αν και αυτό δεν έχει αποδειχθεί.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ είπε: «Ο κατηγορούμενος είναι το ίδιο πρόσωπο εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε σχέση με την εξαφάνιση της τρίχρονης τότε Βρετανίδας Mαντλιν Μακάν. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος κατηγορείται για τρία αδικήματα βιασμού και δύο αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Η έρευνα για την εξαφάνιση της Mαντλίν συνεχίζεται».

Οι κατηγορίες που αναφέρονται δεν σχετίζονται με την υπόθεση Mακάν. Αλλά τον Μάιο η γερμανική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι βρήκε νέα στοιχεία που συνδέονται με την εξαφανισμένη Βρετανίδα μέσα σε ένα βαν που ανήκε στον Μπρικνέρ. Ο ίδιος αρνείται πάγια οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνισή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.