Νέα Υόρκη: Τρεις νεκροί από τη σφοδρή χιονοθύελλα – Χιόνι 2 μέτρα

Μια μακράς διάρκειας χιονοθύελλα με εφέ λίμνης, όπως το ονομάζουν, βρίσκεται σε εξέλιξη στη δυτική και βόρεια Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Μπάφαλο και Γουότερταουν, ενώ σε ορισμένες περιοχές το χιόνι ξεπερνάει το 1,5 μέτρο. Στο Μπάφαλο, συγκεκριμένα, το χιόνι έφτασε τα 2 μέτρα.

Η έντονη χιονοθύελλα που πλήττει τη Νέα Υόρκη ευθύνεται για τους θανάτους 3 ανθρώπων, σύμφωνα με το CBSnews. Αξιωματούχος είπε ότι δύο κάτοικοι πέθαναν μετά από καρδιακά προβλήματα, ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν το χιόνι και προειδοποίησε ότι το χιόνι είναι βαρύ και μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Η περιοχή του Buffalo «χτυπήθηκε» περισσότερο από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το προάστιο του Orchard Park ανέφερε 196 εκατοστά χιόνι μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήματα της δυτικής Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων κατά μήκος των ανατολικών άκρων της λίμνης Έρι και της λίμνης Οντάριο.

Η χιονοθύελλα έχει παραλύσει τη Νέα Υόρκη. Δεκάδες πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπάφαλο ακυρώθηκαν, καθώς επιδεινώθηκαν οι συνθήκες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν, δήλωσε στο CNN το Σάββατο ότι, ενώ η πόλη του είναι συνηθισμένη στο βαρύ χιόνι, αυτό είναι «πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως έχουμε».

Είπε, επίσης, ότι η πόλη θα μπορούσε να επιστρέψει σε «κάποια αίσθηση κανονικότητας» μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη, υποθέτοντας ότι η χειρότερη καταιγίδα θα περάσει την Κυριακή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.