Νεφροπαθής πήγε για πεζοπορία – Τον μετέφερε ελικόπτερο στο νοσοκομείο όταν βρέθηκε μόσχευμα

Η ιστορία του 48χρονο ξεναγού Ρικάρντο Μεντέιρος ντε Ολιβέιρα από τη Βραζιλία είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι στις μεταμοσχεύσεις οργάνων κάθε λεπτό μετράει… Ο άνδρας είναι νεφροπαθής και όταν βρέθηκε μόσχευμα, δεν ήταν κοντά σε νοσοκομείο!

Η κινητοποίηση ήταν τεράστια και πυροσβέστες έσπευσαν με ελικόπτερο στην κορυφή ενός βουνού, στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη νοτιοανατολική Βραζιλία, για να ενημερώσουν τον νεφροπαθή πως βρέθηκε το συμβατό μόσχευμα που περίμενε εδώ και χρόνια. Και πως είχε φτάσει η ώρα της μεταμόσχευσης.

Ο Ρικάρντο Μεντέιρος ντε Ολιβέιρα βρισκόταν εδώ και εννέα χρόνια σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. Όταν ενημερώθηκε πως βρέθηκε συμβατό μόσχευμα, έκανε πεζοπορία σε δύσβατη ορεινή περιοχή, όταν.

Αυτό για το οποίο δεν ενημερώθηκε, όμως, ήταν ότι πυροσβέστες έσπευσαν να τον παραλάβουν και να τον διακομίσουν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

«Θα έχανε το μόσχευμα εάν δεν είχε φθάσει εγκαίρως στο νοσοκομείο», εξήγησε ο επιπυραγός Φάμπιο Κοντρέιρας.

Ο Ολιβέιρα διακομίστηκε εγκαίρως σε νοσοκομείο και η μεταμόσχευση νεφρού ήταν επιτυχής, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Περιγράφοντας τα ανάμεικτα συναισθήματά του, ο 48χρονος είπε για το αναπάντεχο δώρο ζωής και την αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο: «Δεν ήξερα εάν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω. Εάν έπρεπε να το πιστέψω!».

«Ήταν η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής μου», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.