Νεκροί και εγκλωβισμένοι από τις πλημμύρες στη νότια Γαλλία

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και δεκάδες παραμένουν όμηροι στις στέγες των σπιτιών τους έπειτα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στη νοτιοδυτική Γαλλία, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σωστικά ελικόπτερα περιμένουν να βελτιωθεί ο καιρός προτού ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο Αλέν Τιριόν, ο νομάρχης της Οντ, η οποία έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό.

«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στις στέγες. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αεροσκάφη για να τους απεγκλωβίσουμε, καθώς είναι αδύνατον να τους προσεγγίσουμε με σκάφος, δεδομένης της ορμής των νερών. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο», πρόσθεσε ο Τιριόν.

Τα χωριά Κονκ-σιρ-Ορμπιέλ και Βιλαρντονέλ, όπου τα νερά από τις πλημμύρες έφθασαν έως τον πρώτο όροφο, περιλαμβάνονται στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Η ισχυρή νεροποντή δεν αναμενόταν, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να παρασυρθεί ενόσω κοιμόταν, σύμφωνα με τον Τιριόν. Αν και οι καταρρακτώδεις βροχές είναι συνηθισμένο φαινόμενο αυτή την εποχή στη Γαλλία, οι μετεωρολόγοι σημειώνουν ότι ενδεχομένως να είναι ακόμη πιο ισχυρές εξαιτίας των εξαιρετικά θερμών υδάτων κατά των μεσογειακών ακτών στη νότια Γαλλία.

Μέχρι στιγμής, η φετινή χρονιά είναι η πιο θερμή στη Γαλλία από το 1900, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.