Νιγηρία: Τουλάχιστον 13 νεκροί στρατιωτικοί σε επίθεση του ΙSIS

Τουλάχιστον 14 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το Σάββατο στη Νιγηρία, έπειτα από επίθεση τζιχαντιστών, οι οποίοι πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση έλαβε χώρα στη στρατιωτική βάση του Τζακάνα, με τους δράστες να χρησιμοποιούν βαριά πολυβόλα και εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σφοδρή μάχη.

«Χάσαμε 14 στρατιώτες στη μάχη, ανάμεσά τους τον αξιωματικό που διοικούσε τη βάση, και άλλον έναν αξιωματικό» δήλωσαν ανώνυμες στρατιωτικές πηγές.

Την ίδια ώρα, αρκετοί στρατιώτες εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι δράστες κατάφεραν να κλέψουν τέσσερα φορτηγά, τα οποία περιείχαν δεκάδες πολυβόλα.

Το χωριό Τζακάνα, 25 χιλιόμετρα από τη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο, η οποία αποτελεί το επίκεντρο της εξέγερσης των τζιχαντιστών στη Νιγηρία, βρίσκεται πάνω σε μια οδό στρατηγικής σημασίας, αφού συνδέει τις βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιφέρεια της Γιόμπε.

Το χωριό και η στρατιωτική βάση έχουν επανειλημμένως καταστεί στόχος επιθέσεων από την τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία συνιστά συνέχεια της Μπόκο Χαράμ.

Από την πλευρά του, ο στρατός της Νιγηρίας άρχισε την περασμένη Δευτέρα εκκαθαριστική επιχείρηση ευρείας κλίμακας σε μια ζώνη, η οποία συμπεριλαμβάνει και το Τζακάνα.

Η εξέγερση των τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας μαίνεται από το 2009 και έχει επεκταθεί ακόμη και σε γειτονικά κράτη, όπως το Καμερούν, ο Νίγηρας και το Τσαντ. Μέχρι στιγμής, έχουν σκοτωθεί πάνω από 36.000 άνθρωποι, ενώ 3 εκατομμύρια άμαχοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.