Ντέιβις: Μεγάλο βήμα εμπρός για την επίτευξη του Brexit

Η Βρετανία έκανε σήμερα ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά για την επίτευξη της αποχώρησής της από την Ε.Ε., δήλωσε ο Βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, σχολιάζοντας την συμφωνία που επετεύχθη νωρίτερα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Βρυξελλών.

«Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά για την επίτευξη του Brexit…. χαίρομαι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι επετεύχθη επαρκής πρόοδος» για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο Ντέιβις σε μήνυμά του στο Twitter.

Η συμφωνία που επετεύχθη σήμερα μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών δίνει ώθηση στην βρετανική οικονομία, δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

«Πολύ χαρούμενος που επετεύχθη μια συμφωνία στις Βρυξέλλες που ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω πρόοδο στις συνομιλίες για την μελλοντική σχέση ΗΒ/Ε.Ε…. Ένα θετικό βήμα. Συγχαρητήρια @theresa_may» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Την υποστήριξή του στην συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες εξέφρασε και ο Βρετανός υπουργός Μάικλ Γκόουβ, που αποτελεί μια σημαντική φωνή υπέρ του Brexit στο υπουργικό συμβούλιο της Μέι.

«Είναι μια σημαντική προσωπική πολιτική επιτυχία για την πρωθυπουργό (…) Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα είχαν βγει όλων των ειδών οι Κασσάνδρες που πίστευαν ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική συμφωνίας. Αυτές διαψεύστηκαν», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.