ΝΥΤ: Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε απειλήσει να πυροβολήσει τον Κασόγκι το 2017

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι έρχονται στο φως από τους New York Times. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, το 2017 είχε απειλήσει πως αν ο δημοσιογράφος δεν έπαυε να επικρίνει το σουνιτικό βασίλειο, θα έφτανε μέχρι το σημείο να χρησιμοποιήσει «μια σφαίρα» εναντίον του.

Τη 2α Οκτωβρίου 2018, ο Κασόγκι – δημοσιογράφος με πηγές στο παλάτι, άλλοτε σύμβουλος της βασιλικής οικογένειας, που είχε μετατραπεί σε επικριτή αρκετών αποφάσεων του Ριάντ τα τελευταία χρόνια, συνεργαζόταν κυρίως με την εφημερίδα The Washington Post και ζούσε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ – δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε μέσα στο προξενείο της πατρίδας του στην Κωνσταντινούπολη από Σαουδάραβες πράκτορες, που μετέβησαν στην Τουρκία για τον σκοπό αυτό.

Ο φόνος του βύθισε τη Σαουδική Αραβία σε σοβαρή διπλωματική κρίση και αμαύρωσε την εικόνα του πρίγκιπα διαδόχου, που Αμερικανοί αξιωματούχοι και κοινοβουλευτικοί χαρακτηρίζουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Το παλάτι απεναντίας επιρρίπτει την ευθύνη για τον φόνο του Κασόγκι σε «ανεξέλεγκτα» στοιχεία των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι New York Times επικαλούνται αξιωματούχους – νυν και πρώην – που κάνουν λόγο για εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών κατά τις οποίες ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε εκστομίσει αυτή την απειλή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με έναν από τους στενότερους συνεργάτες του, τον Τούρκι Αλ Νταχίλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.