Ο Φάρατζ παραδέχθηκε ότι δύο από τα παιδιά του διαθέτουν γερμανικά διαβατήρια

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, πρώην ηγέτης του δεξιού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), ο οποίος έπαιξε κομβικό ρόλο στη νίκη του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, αποκάλυψε ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά του διαθέτουν γερμανικά διαβατήρια.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να κινούνται με πλήρη ελευθερία ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ των «28», τον Μάρτιο του 2019.

Η αποκάλυψη από τον Ν. Φάρατζ έγινε σε ραδιοφωνική εκπομπή του τέως ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Η.Β., μεταξύ 2010 και 2015, Νικ Κλεγκ.

Δύο από τα τέσσερα παιδιά του ο κ. Φάρατζ τα έχει κάνει με την Γερμανίδα πρώην σύζυγό του, Κίρστεν Μερ, με την οποία το 2017 ανακοίνωσαν ότι έχουν χωρίσει.

Ο πρώην ηγέτης του UKIP ισχυρίστηκε πάντως ότι, μολονότι η γερμανική πλευρά της ταυτότητάς τους είναι για τα παιδιά του σημαντική, είναι πολύ λιγότερο ισχυρή σε σχέση με τη βρετανική.

Το 2017, ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε αναγκαστεί να διαψεύσει ότι έχει κάνει αίτηση και ο ίδιος για γερμανική υπηκοότητα, όταν είχε εντοπιστεί να περιμένει σε ουρά στην πρεσβεία της Γερμανίας στο Λονδίνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.