Ο Φλόιντ είχε εργαστεί στο ίδιο μαγαζί με τον δολοφόνο του

Στο ίδιο νυχτερινό μαγαζί διασκέδασης με τον αστυνομικό που τον δολοφόνησε φαίνεται πως είχε δουλέψει ο Τζορτζ Φλόιντ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρώην ιδιοκτήτρια του κλαμπ El Nuevo Rodeo, Μάγια Σανταμαρία, ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, και ο Φλόιντ είχαν εργαστεί ως σεκιούριτι στο μαγαζί της.

Ο Φλόιντ, σύμφωνα με την Σανταμαρία, ήταν ένα «υπέροχο παιδί» που φημιζόταν για το μεγάλο του χαμόγελο και συνήθως εργαζόταν στην ασφάλεια του κέντρου κάθε Τετάρτη, ενώ ο Σόβιν εργαζόταν στο ίδιο πόστο για περίπου 17 χρόνια.

«Δεν νομίζω πως γνωρίζονταν μεταξύ τους» ανέφερε η πρώην ιδιοκτήτρια στο CNNi.

«Όλοι μας δουλεύαμε στο ίδιο μπαρ, αλλά διαφορετικές χρονικές στιγμές, ειδικά τα βράδια της Τετάρτης. Ήμασταν στην ίδια ομάδα ωστόσο» συμπληρώνει.

Η ίδια τονίζει, ωστόσο, πως σίγουρα κάποια στιγμή είχαν συμπέσει οι βάρδιες δολοφόνου και θύματος.

Όσον αφορά το συγκλονιστικό βίντεο της δολοφονίας, η πρώην εργοδότης του Τζορτζ Φλόιντ σχολιάζει ότι «Δεν καταλάβαινα τι έβλεπα. Φώναζα στον Σόβιν να τον αφήσει. Είναι απαίσιο. Δεν έχω λόγια. Και επειδή ήξερα τον Κάουβιν δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν είχε την ανθρωπιά να ακούσει τον καημένο τον άνδρα που εκλιπαρούσε να ζήσει».

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για δολοφονία τρίτου βαθμού ο αστυνομικός
Ο αστυνομικός που δολοφόνησε τονΦλόιντ, πατώντας τον στο λαιμό την ώρα που ο 46χρονος βρισκόταν στο έδαφος και έλεγε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, συνελήφθη.

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας, Μάικ Φρίμαν, ο άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δολοφονία τρίτου βαθμού (δεν ήταν προμελετημένο έγκλημα αλλά αποτέλεσμα αμελούς ή απερίσκεπτης συμπεριφοράς) και ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.

«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη», σημείωσε, όπως μετέδωσε το CNNi, ενώ τόνισε πως αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Νεκρός 19χρονος στο Ντιτρόιτ ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις
Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ της πολιτείας του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ αργά το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά υπόπτου που οδηγούσε ένα γκρι Dodge Durango, με το θύμα να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με το CNNi, οι αστυνομικοί δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να επιβεβαιώσουν πως ο 19χρονος συμμετείχε στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Το περιστατικό, ωστόσο, σημειώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ, στην περιοχή όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις.

Οργή λαού στις ΗΠΑ
Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής, με χιλιάδες πολίτες να καταδικάζουν έμπρακτα τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Στην πόλη αυτή της μεσοδυτικής πολιτείας της Μινεσότα επιβλήθηκε χθες απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στην περιοχή αναπτύχθηκε η Εθνοφρουρά για να επιβληθεί η τάξη και επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Παρασκευής, από τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 το Σάββατο ώρα Ελλάδας) ως τις 06:00 της επομένης, αφού ένα αστυνομικό τμήμα πυρπολήθηκε την προηγούμενη νύχτα και πολλά εμπορικά καταστήματα λεηλατήθηκαν.

«Μας συνθλίβουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πεθαίνουμε, αδερφέ, με το γόνατο κάποιου στον λαιμό μας, όταν δεν έχουμε κάνει τίποτα απολύτως (…). Λοιπόν, πάει, τελειώσαμε. Θέλω να πω, είμαστε ήδη νεκροί, ας πεθάνουμε υπερασπιζόμενοι μια δίκαιη υπόθεση, όχι;», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής στη Μινεάπολη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.