Ο Κουασιμόδος αγκαλιάζει την πληγωμένη Παναγία των Παρισίων

Με το σκίτσο που έφτιαξε με το μολύβι της, το οποίο δείχνει τον Κουασιμόδο, τον χαρακτήρα της Γουόλτ Ντίσνεϊ, να σφίγγει στην αγκαλιά του με πόνο την Παναγία των Παρισίων, η Κριστίνα Κορέα από τον Ισημερινό συγκίνησε εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου, την ώρα που η φωτιά κατέκαιγε τον εμβληματικό καθεδρικό ναό.

Αρχιτέκτονας και εικονογράφος, η Κριστίνα Κορέα ζει στη Γκουαγιακίλ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού. Μέσα σε δέκα λεπτά, κατάφερε να μεταφέρει τον πόνο που ένιωσε μπροστά στις φλόγες που κατέστρεφαν ανελέητα αυτό το κόσμημα γοτθικής τέχνης που συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Βλέποντας τις εικόνες της φωτιάς, μου ήρθε αμέσως στο νου αυτή η σκηνή με τον χαρακτήρα της Ντίσνεϊ», εξήγησε η 38χρονη από την Κορέα. Στην πρωτότυπη σκηνή της ταινίας «Η Παναγία των Παρισίων», παραγωγής 1996 της Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο Κουασιμόδος, ο δύσμορφος κωδωνοκρούστης της Παναγίας των Παρισίων, αγκαλιάζει την τσιγγάνα Εσμεράλδα.

«Μου ήρθε στο μυαλό αυτή η εικόνα λύπης», εξήγησε η αρχιτέκτονας, λέγοντας ότι θέλησε μέσα από το σκίτσο της να φανεί αυτό το αίσθημα που μπορεί να έχει κάποιος, να θέλει να πιαστεί από κάτι, ασυνείδητα, αρχικά, αν αυτό το χάνει ολοκληρωτικά.

Το σκίτσο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στο Instagram όπου είχε συγκεντρώσει έως χθες, Τετάρτη, 200.000 «like». Από εκεί, το σκίτσο πέρασε στο Facebook και στο Twitter, όπου ο Βραζιλιάνος άσσος του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ, το μοιράστηκε με το μήνυμα «Pray for France» (Προσευχηθείτε για τη Γαλλία). Άλλοι χρήστες το αναδημοσίευσαν με τη λέξη κλειδί #dibujosdecristina (σκίτσα της Κριστίνα) όπως είναι το όνομα του λογαριασμού στο Instagram της εικονογράφου.

Η αρχιτέκτονας, που επισκέφτηκε τη Notre Dame πριν από δέκα χρόνια με τους γονείς της κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Παρίσι, πληροφορήθηκε για την πυρκαγιά τη Δευτέρα από τα μηνύματα φίλων της, ενώ δούλευε στο εργαστήρι της. Όπως έκανε όταν ήταν παιδί, η πρώτη της αντίδραση ήταν να πάρει ένα φύλλο χαρτί και ένα μολύβι και να σχεδιάσει τις γραμμές του προσώπου του ήρωα του Βίκτωρος Ουγκό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.