Ο Μελανσόν ρωτά: Μακρόν, άκυρο ή αποχή;

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν άνοιξε την Τρίτη τη διαδικτυακή πλατφόρμα του κινήματός του, «Ανυπότακτη Γαλλία», ώστε οι εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του να εκφράσουν τη γνώμη τους για τη στάση του εν όψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου.

Ο αριστερός υποψήφιος είναι ο μόνος εκ των υποψηφίων οι οποίοι έλαβαν άνω του 5% ο οποίος δεν έχει εκφράσει μέχρι στιγμής την υποστήριξή του στον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν έναντι της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, γεγονός που έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.

Στο κείμενο που συνοδεύει την πλατφόρμα της διαβούλευσης, αναφέρεται ότι «κανείς από εμάς δεν θα ψηφίσει Ακροδεξιά. Σημαίνει όμως αυτό ότι πρέπει να δώσουμε κατεύθυνση ψήφου;».

Τα μέλη της Ανυπότακτης Γαλλίας τίθενται μπροστά σε τρεις επιλογές: ψήφο στον Μακρόν, άκυρη ψήφο ή αποχή.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαΐου και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά την ίδια ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ζαν Λουκ Μελανσόν άσκησε δριμεία κριτική στον Εμανουέλ Μακρόν, με τον πρώην σοσιαλιστή και νυν ριζοσπάστη αριστερό πολιτικό να δηλώνει ότι θα σταθεί απέναντι «τόσο στην υποψήφια της Ακροδεξιάς, όσο και στον υποψήφιο της ακραίας οικονομικής ολιγαρχίας».

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της IFOP, το 48% των ψηφοφόρων του Ζ.Λ. Μελανσόν θα ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν, το 33% θα απέχει από τον β’ γύρο και το 19% θα ψηφίσει την Μαρίν Λεπέν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.