O Πάπας αγιοποιεί 15χρονο «κομπιουτερά»-«Ο ινφλουένσερ του Θεού»

Ο Κάρλο Ακούτις ήταν ένα παιδί-θαύμα των Η/Υ που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας στο Διαδίκτυο πριν από το θάνατό του το 2006. Ο Πάπας Φραγκίσκος έκρινε χθες (23/5) ότι του αποδόθηκε ένα δεύτερο μεταθανάτιο θαύμα , ανοίγοντας τον δρόμο για την αγιοποίησή του.

Ο Aκούτις γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 πριν μετακομίσει στο Μιλάνο με τους Ιταλούς γονείς του, ‘Αντρας Ακούτις και Aντόνια Σαλτσάνο, ως παιδί. Από τα 912 άτομα που αγιοποιήθηκαν από τον Πάπα Φραγκίσκο, η πιο πρόσφατη ημερομηνία γέννησης ήταν μέχρι σήμερα το 1926. Η Σαλτσάνο είπε προηγουμένως στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφτεί εκκλησίες από τις οποίες περνούσαν στο Μιλάνο και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης. Είπε ότι ο γιος της προσφερόταν επίσης να στηρίξει συμμαθητές που βίωναν διαζύγια των γονιών τους, υπερασπιζόταν τους συνομηλίκους τους με αναπηρία όταν δέχονταν εκφοβισμό και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε αστέγους.

Ο Ακούτις έμαθε επίσης να κωδικοποιεί ενώ ήταν ακόμη στο δημοτικό σχολείο, προτού χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του για να δημιουργήσει ιστότοπους για καθολικές οργανώσεις, καθώς και έναν ιστότοπο που κατέγραφε θαύματα σε όλο τον κόσμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ασίζης Ντομένικο Σορεντίνο δήλωσε: «Η Εκκλησία στην Ασίζη γιορτάζει. Σκοπεύω να φτάσω στην Ασίζη σήμερα το απόγευμα για να ευχαριστήσω τον Κύριο. Αλλά από τώρα βρίσκομαι στους πιστούς που βρίσκονται στο ιερό για μια προσευχή επαίνου». Στον Καθολικισμό οι άνθρωποι μπορούν να προσεύχονται σε αποθανόντες που πιστεύουν ότι βρίσκονται στον παράδεισο για να ζητήσουν να μιλήσουν στον Θεό για λογαριασμό τους, όπως λόγου χάρη να ζητήσουν να αναρρώσει ένα άτομο από μια ασθένεια ή τραυματισμό.

Εάν το εν λόγω άτομο φαίνεται στη συνέχεια να αναρρώνει, μπορεί να χαρακτηριστεί ως θαύμα από το Βατικανό. Εάν δύο θαύματα αποδοθούν σε έναν νεκρό και εγκριθούν από τον πάπα, τότε πληρούν τις προϋποθέσεις για αγιοποίηση.

Ο Aκούτις μπήκε στη γραμμή προς αγιοποίηση αφού ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε ένα θαύμα που του αποδόθηκε: ένα επτάχρονο αγόρι από τη Βραζιλία θεραπεύτηκε από μια σπάνια παγκρεατική διαταραχή αφού ήρθε σε επαφή με ένα από τα μπλουζάκια του εφήβου. Ένας ιερέας είχε επίσης προσευχηθεί στον Aκούτις για λογαριασμό του παιδιού.

Η ειδική μονάδα της Καθολικής Εκκλησίας για την εξέταση της εγκυρότητας των θαυμάτων, που ονομάζεται Ιατρικό Συμβούλιο της Εκκλησίας για τα Θέματα των Αγίων, διερεύνησε τώρα τους ισχυρισμούς ότι μια γυναίκα από την Κόστα Ρίκα είχε μία θαυματουργή ανάρρωση μετά από ένα ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία το 2022.

Η Βαλέρια Βαλβέρδε, 21 ετών, υποβλήθηκε σε επείγουσα κρανιοτομή για να μειώσει την πίεση στον εγκέφαλό της και η οικογένειά της ενημερώθηκε ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η μητέρα της πήγε να προσευχηθεί για την ανάρρωση της κόρης της στον τάφο του Aκούτις στην πόλη Ασίζη της Ούμπρια έξι ημέρες αργότερα.

Η εκκλησία είπε ότι την ίδια μέρα, η Βαλβέρδε άρχισε να αναπνέει χωρίς αναπνευστήρα και ανέκτησε τη χρήση των άνω άκρων της και την ομιλία της. Πήρε εξιτήριο από την εντατική 10 ημέρες αργότερα και οι σαρώσεις έδειξαν ότι η βλάβη στον εγκέφαλό της είχε εξαφανιστεί, σύμφωνα με αναφορές.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.