Ο πασίγνωστος Τούρκος χαμογελαστός σεφ Burak ξεσπά σε κλάματα μπροστά από τα ερείπια – «Σας παρακαλώ, βοηθήστε»

Οι εικόνες από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία έχουν συγκλονίσει και συνεχίζουν να συγκλονίζουν όλο τον κόσμο, με τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί να ζουν την απόλυτη τραγωδία.

Ένας από αυτούς είναι και ο πασίγνωστος Τούρκος σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων Burak, ο οποίος βρίσκεται στην Χατάι, μια από τις πόλεις της Τουρκίας που χτυπήθηκαν άγρια από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ αλλά και αυτόν των 7,6 Ρίχτερ που ακολούθησε.

Ο Burak έχει γίνει γνωστός για τις χαρακτηριστικές τεράστιες μερίδες που φτιάχνει και ανεβάζει σε βίντεο σε Tiktok και youtube, και για το ότι είναι πάντα χαμογελαστός και όσο εκτελεί τη συνταγή, κοιτάζει την κάμερα.

Για να καταλάβει κανείς καλύτερα το πόσο γνωστός είναι, αρκεί μια ματιά στους λογαριασμούς του. 69,4 εκατ. followers στο Tiktok, 44 εκατ. followers στο Instagram, 8,46 εκατ. συνδρομητές στο YouTube.

Ωστόσο τώρα το χαμόγελο έχει σβήσει. Σε βίντεό του από τη Χατάι, ο Burak κλαίει με λυγμούς για την καταστροφή.

«Σας παρακαλώ, όποιος μπορεί να βοηθήσει πρέπει να το κάνει. Υπάρχει κόσμος εγκλωβισμένος, σε κακή κατάσταση. Μας στέλνουν μηνύματα αλλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι πέρα από το να κοινοποιήσουμε» λέει μέσα σε κλάμματα ο Μπουράκ.

Σε άλλο βίντεο είναι μπροστά στα χαλάσματα με κόσμο που ψάχνει τους δικούς του, ενώ σε ένα ακόμα δείχνει την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει φτάσει στην περιοχή.

Οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τις 16.000. Τουρκός σεισμολόγος εκτιμά πως οι εγκλωβισμένοι είναι περίπου 184.000, ενώ οι καιρικές συνθήκες κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των διασωστών.

Πηγή: newsit.gr 
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.