Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ δεν θα ασχοληθεί πλέον με την υποψηφιότητα Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας των ΗΠΑ μετά τους Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπερασπιστεί τον Ντόναλντ Τραμπ τώρα ή στο μέλλον, αλλά θα αφιερώσει τον επόμενο μήνα για να διατηρήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι την πλειοψηφία στο σώμα.

Πολλοί από τους υποψήφιους βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος φοβούνται ότι με τη στάση του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία υπονομεύει τις πιθανότητές τους να επανεκλεγούν και επομένως το κόμμα μπορεί να απολέσει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση του κ. Ράιαν με τους βουλευτές είπε ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν απέσυρε τη στήριξή του στον κ. Τραμπ, όμως δεν πρόκειται να τον υπερασπιστεί στο μέλλον. Δεν πρόκειται επίσης να εμφανιστεί σε άλλη προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου προέδρου, αλλά θα επικεντρωθεί στις εκστρατείες των υποψηφίων βουλευτών και γερουσιαστών του κόμματος.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο κ. Ράιαν συμβούλευσε τους υποψηφίους «να κάνουν ό,τι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για τους ίδιους στις περιφέρειές τους», χωρίς δηλαδή να τους προτρέψει να εγκαταλείψουν τον κ. Τραμπ.

Ο κ. Ράιαν θα φροντίσει «να διασφαλίσει ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν θα πάρει στα χέρια της μια λευκή επιταγή, με ένα Κογκρέσο που θα ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς», τόνισε πηγή των Ρεπουμπλικανών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.