«Ο σεισμός στην Τουρκία έφτασε στην υψηλότερη ένταση» – Καταστροφικός και σπάνιος λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ο γνωστός σεισμολόγος και καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην σπανιότητα και τη σφοδρότητα του σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία και είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος η ένταση του σεισμού στην Τουρκία άγγιξε το 12 στην κλίμακα Mercalli-Sieberg και όπως αναφέρει:

«O βαθμός 12 είναι ο μέγιστος, αντιστοιχεί σε πλήρη καταστροφή, και σπανιότατα έχει παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο. Η ζώνη καταστροφής έχει μήκος 290 χλμ!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«Εφιαλτικά τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το σεισμό της Τουρκίας!

Η ένταση του σεισμού ξεπέρασε το βαθμό 11 και προσέγγισε το βαθμό 12 (σκούρο χρώμα στην εικόνα) στην κλίμακα Mercalli-Sieberg. O βαθμός 12 είναι ο μέγιστος, αντιστοιχεί σε πλήρη καταστροφή, και σπανιότατα έχει παρατηρηθεί σε όλο τον κόσμο. Η ζώνη καταστροφής έχει μήκος 290 χλμ!

Τα κτίρια που υπέστησαν βλάβες 3ου, 4ου και 5ου βαθμού, δλδ από σημαντικές βλάβες έως ολική κατάρρευση, υπερβαίνουν τα 100.000!

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε πρόσφατη Έκθεση του Αστεροσκοπείου Kandilli και του Ινστιτούτου Έρευνας Σεισμών του πανεπιστημίου Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.