Ο Τραμπ προειδοποιεί τους συντηρητικούς Ευαγγελικούς για τη «βία» των Δημοκρατικών

Μία πίτα του αμερικανικού εκλογικού σώματος, στην οποία έχει επενδύσει πολλά στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, προσπαθεί να κινητοποιήσει ο Ντόναλντ Τραμπ ξυπνώντας τα θρησκευτικά αντανακλαστικά του απέναντι στη «βία των Δημοκρατικών».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τους ηγέτες των Ευαγγελικών, ένα συντηρητικό θρησκευτικό ρεύμα το οποίο αποτελεί το ένα τέταρτο του αμερικανικού πληθυσμού. Στη συνάντηση αυτή, η οποία διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, ο Τραμπ επιχείρησε να μετατρέψει τις ενδιάμεσες εκλογές σε «δημοψήφισμα» για την ελευθερία του λόγου, αλλά και τη θρησκευτική ελευθερία.

Σε μία προσπάθεια να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχουν δημιουργήσει εις βάρος του οι πρόσφατες καταδίκες πρώην στενών συνεργατών του, ο Τραμπ τόνισε ότι οι ενδιάμεσες εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου δεν αποτελούν «δημοψήφισμα» μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τη «θρησκεία, την ελευθερία του λόγου και την Πρώτη Τροπολογία (που εξασφαλίζει βασικές ελευθερίες)».

Σε δραματικό τόνο μάλιστα, για να χτυπήσει τις πιο ευαίσθητες χορδές των συντηρητικών Ευαγγελικών, ο Αμερικανός πρόεδρος τους προειδοποίησε ότι απέχουν μόλις μία ψήφο «για να τα χάσουν όλα». Οι πολιτικές του, υπογράμμισε, απειλούνται από «βίαιους ανθρώπους» και ό,τι έχει θεσπίσει από τη μέρα που μπήκε στον Λευκό Οίκο θα ανατραπεί «βίαια» εάν οι Δημοκρατικοί πάρουν το προβάδισμα σε αυτήν την εκλογική μάχη.

Αυτό που επί της ουσίας ζητεί ο Τραμπ από τους Ευαγγελικούς είναι να χρησιμοποιήσουν την «απίστευτη δύναμή τους» για να επηρεάσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Οι Ευαγγελικοί περιλαμβάνονται στους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ. Κάνοντας σημαία τις θρησκευτικές ελευθερίες, ο Τραμπ κέρδισε την εμπιστοσύνη τους προεκλογικά, γεγονός που – σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές – υπήρξε καταλυτικό στην εκλογή του το 2016.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.