Ο Τραμπ διαφωνεί με το ρατσιστικό σύνθημα των υποστηρικτών του

Σαφείς αποστάσεις από το «στείλε την πίσω», το σύνθημα που φώναζαν οι υποστηρικτές του στη Βόρεια Καρολίνα για τη μουσουλμάνα βουλευτή των Δημοκρατικών, την Ιλάρ Ομάρ, πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα απόν το σάλο που δημιουργήθηκε και την αντίδραση του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Αισθάνθηκα λίγο άσχημα με αυτό», δήλωσε ο Τραμπ αναφερόμενος στο σύνθημα. «Δεν μου άρεσε. Δεν συμφωνώ», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, έστω και αν ο ίδιος είχε πυροδοτήσει νωρίτερα την οργή του πλήθους.

Η Όμαρ έχει «ιστορικό παράφορου αντισημιτισμού», «συκοφάντησε τους γενναίους Αμερικανούς που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν την ειρήνη στη Σομαλία», αποπειράθηκε να υποβαθμίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αντιμετωπίζει «με περιφρόνηση τους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς». Αυτά τόνισε ο Τραμπ στους υποστηρικτές του στη Βόρεια Καρολίνα, οι οποίοι άρχισαν πλέον να φωνάζουν ρυθμικά «Στείλε την πίσω! Στείλε την πίσω!».

«Θα έλεγα ότι δεν χάρηκα. Διαφωνώ. Όμως, δεν το είπα εγώ. Εκείνοι το είπαν. Και εγώ διαφωνούσα», πρόσθεσε ο Τραμπ υποστηρίζοντας ότι στην προσπάθειά του να σταματήσει το σύνθημα άρχισε να μιλάει γρηγορότερα.

Η Ομάρ από την πλευρά της δεν πείστηκε από τα λόγια του Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε φασίστα. «Είμαι πεπεισμένη ότι είναι φασίστας», δήλωσε σε δημοσιογράφους. Η μουσουλμάνα βουλευτής από τη Σομαλία, πήγε πρόσφυγας στις ΗΠΑ για να δραπετεύσει από τον πόλεμο στη χώρα της πριν από περίπου 30 χρόνια και λίγο αργότερα πήρε την Αμερικανική υπηκοότητα.

Η Όμαρ είναι μία από τις τέσσερις πολιτικούς που εξελέγησαν με τους Δημοκρατικούς στα τέλη της περασμένης χρονιάς και ο Τραμπ εκτιμά πως πρέπει να «γυρίσουν πίσω» στις χώρες καταγωγής τους από την Κυριακή, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Οι υπόλοιπες τρεις, η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές από τη Νέα Υόρκη, η Αγιάνα Πρίσλεϊ από τη Μασαχουσέτη και η Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν, έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ. Και οι τέσσερις αποτελούν μια ομάδα πολιτικών γνωστή ως «απόσπασμα», καθώς ασκεί δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και στην νυν ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.