Ο Τριντό αναγκάζεται να απολογηθεί για το «ρατσιστικό» μακιγιάζ του

Εντελώς μετανιωμένος, αναλαμβάνοντας όλο το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί για τη «ρατσιστική» μεταμφίεση σε πάρτι από την εποχή που ήταν ακόμη δάσκαλος, αναγκάστηκε να εμφανιστεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, εν όψει των εκλογών στη χώρα.

«Δεν έπρεπε να το είχα κάνει. Είχα μεταμφιεστεί φορώντας ένα κοστούμι του Αλαντίν και βάφτηκα με μακιγιάζ. Είναι κάτι που δεν το θεωρούσα ρατσιστικό τότε, αλλά σήμερα αναγνωρίζω ότι είναι ρατσιστικό και λυπάμαι βαθύτατα. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη. Λυπάμαι πολύ», δήλωσε ο Τριντό, έπειτα από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, μετά τη δημοσίευση μίας φωτογραφίας από το περιοδικό «Time».

Πρόκειται για μία φωτογραφία του 2001, από το ετήσιο δείπνο στο ιδιωτικό σχολείο του Γουέστ Πόιντ Γκρέι, του Βανκούβερ, όπου δίδασκε ο 29χρονος τότε Τριντό. Στη φωτογραφία εικονίζεται ο Τριντό, βαμμένος μαύρος στο πρόσωπο, με τουρμπάνι, ανάμεσα σε τέσσερις γυναίκες.

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι άδραξαν την ευκαιρία για να κατηγορήσουν τον Τριντό για ρατσιστική συμπεριφορά και επιστροφή στο λεγόμενο «blackface» ή «brownface», μια ρατσιστική παράδοση του 19ου αιώνα κατά την οποία οι λευκοί ηθοποιοί μακιγιάρονταν σε μαύρους για να χλευάσουν τους Αφροαμερικανούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.