Ο Ζεεχόφερ παραιτείται από την ηγεσία του CSU

Την παραίτησή του από την ηγεσία της βαυαρικής Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), που αποτελούν μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

«Θα παραιτηθώ από την ηγεσία του κόμματος», ανακοίνωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι ο χρόνος της παραίτησής του θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι η παραίτησή του δεν επηρεάζει τη θέση του στην κυβέρνηση.

Η παραίτηση του Ζεεχόφερ από την ηγεσία του CSU ανακοινώνεται μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι η τέταρτη θητεία θα είναι και η τελευταία και πως δεν θα διεκδικήσει ξανά την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), αδελφού κόμματος του CSU.

Ο υπουργός Εσωτερικών επιμένει ότι η απόφασή του δεν σχετίζεται με τις πολύ κακές επιδόσεις του κόμματος στις εκλογές του Οκτωβρίου στη Βαυαρία. «Πήρα αυτήν την απόφαση για να καταστήσω το 2019 έτος αναγέννησης για το CSU», δήλωσε ο 69χρονος Ζεεχόφερ, σύμμαχος αλλά και επικριτής της πολιτικής της Μέρκελ.

Παραταύτα μετά τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα των εκλογών πλήθαιναν οι φωνές στη Βαυαρία που ζητούσαν την παραίτηση του Ζεεχόφερ. Τότε, ο υπουργός απέρριπτε τις προτροπές να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος αρνούμενος μάλιστα να μπει σε συζητήσεις περί αλλαγών στη νομοθεσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.