Ολάντ και Ινταλγκό στον μετά θάνατον γάμο αστυνομικού με τον σύντροφό του

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό παρέστησαν το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι στον μετά θάνατον γάμο του αστυνομικού Ξαβιέ Ζιζελέ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τζιχαντιστική επίθεση στα Σανζ Ελιζέ, με τον σύντροφό του.

Ο κ. Ολάντ και η δήμαρχος του Παρισιού ήταν παρόντες στην τελετή που ένωσε μετά θάνατον τον Ξαβιέ Ζιζελέ, τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στις 20 Απριλίου στα Σανζ Ελιζέ, με τον σύντροφό του, Ετιέν Καρντίλ.

Ο γάμος τελέσθηκε την Τρίτη το βράδυ στο δημαρχείο του 15ου διαμερίσματος του Παρισιού, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien. Οι δύο άνδρες ήταν ήδη ενωμένοι με το σύμφωνο πολιτικής ένωσης.

Ο γάμος μετά θάνατον επιτρέπεται όταν υπάρχουν «σοβαροί λόγοι» – οι επιθέσεις εντάσσονται σ’ αυτή την κατηγορία, διευκρίνιζεται στον ιστότοπο της κυβέρνησης – και υπάρχει «ρητή γαμήλια βούληση» από το αποβιώσαν πρόσωπο. Την τέλεση του γάμου επιτρέπει με διάταγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 25 Απριλίου, στη διάρκεια του εθνικού φόρου τιμής στον Ξαβιέ Ζιζελέ, ο Ετιέν Καρντίλ είχε εκφράσει τον «μεγάλο πόνο» του μετά τον θάνατο του συντρόφου του και είχε πει ότι υποφέρει «χωρίς μίσος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.