Ολλανδία-Αυστραλία: Ευθύνες στη Ρωσία για την κατάρριψη της πτήσης MH17 το 2014

Η Ολλανδία και η Αυστραλία επιρρίπτουν στη Ρωσία την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, της πτήσης MH17, από πύραυλο πάνω από την Ουκρανία το 2014, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση, σε μία κίνηση που προαναγγέλλει έναρξη δικαστικής διαδικασίας.

Η ανακοίνωση που εκδίδεται μία ημέρα αφού η διεθνής ομάδα έρευνας δημοσιοποίησε τα συμπεράσματά της σύμφωνα με τα οποία ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος προερχόταν από ρωσική στρατιωτική μονάδα.

«Η Ολλανδία και η Αυστραλία, πολίτες των οποίων ήσαν πολλά από τα 298 θύματα της τραγωδίας, ζήτησαν από την Ρωσία να συμμετάσχει σε διάλογο για μία λύση που θα αποδώσει δικαιοσύνη για τον τεράστιο πόνο και τις ζημίες που προκάλεσε η κατάρριψη της πτήσης MH17», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ολλανδικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ δήλωσε ότι τα συμπεράσματα της διεθνούς έρευνας «δείχνουν απευθείας ανάμειξη της Ρωσίας».

Η επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε χθες ότι ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος εκτοξεύθηκε από εκτοξευτήρα της 53ης Αντιαεροπορικής Ταξιαρχίας της Ρωσίας, αλλά δεν διευρκίνισε ποιος πυροδότησε το μοιραίο πλήγμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.