Ομογενής σώθηκε πέρσι στο Λας Βέγκας, σκοτώθηκε στο μπαρ στην Καλιφόρνια

Κόλαση έμελλε να γίνει για δεκάδες ανθρώπους το μέρος όπου βρήκαν έναν ασφαλή παράδεισο πέρσι. Το Borderline Bar and Grill, το μπαρ όπου κρύφτηκαν τόσοι και τόσοι νέοι άνθρωποι κατά τη σφαγή του Λας Βέγκας με τους 58 νεκρούς, ήταν αυτό στο οποίο ο παρασημοφορημένος πυροβολητής Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ άνοιξε πυρ αφαιρώντας 12 ανθρώπινες ζωές. Ανάμεσά τους, και ο ομογενής Τηλέμαχο Ορφανός.

Ο Τελ – για τους φίλους του – κατάφερε να επιβιώσει από τη δολοφονική μανία του 64χρονου Στίβεν Πάντοκ, αλλά δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός χθες.

Για αρκετούς νέους, που πήγαν ανυποψίαστοι να πιουν το ποτό τους και να ακούσουν αγαπημένη μουσική στο μπαρ της Θάουζαντ Όουκς, η προχθεσινή βραδιά ήταν deja vue. Ήταν ο εφιάλτης των πυροβολισμών στην περσινή συναυλία στο Λας Βέγκας που ξύπνησε με τον χειρότερο τρόπο.

«Ο γιος μου ήταν στο Λας Βέγκας με πολλούς φίλους και επέστρεψε σπίτι. Δεν γύρισε χθες το βράδυ. Και δεν θέλω προσευχές, δεν θέλω σκέψεις. Θέλω τον έλεγχο της οπλοκατοχής. Όχι άλλα όπλα», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα του Τηλέμαχου Ορφανού μπαίνοντας στην ουσία του προβλήματος, ενός φαινομένου που αναπαράγεται με τρελές ταχύτητες στις ΗΠΑ αποκτώντας πλέον σαφή χαρακτηριστικά μάστιγας.

Εξίσου συγκλονιστική είναι η περιγραφή του 22χρονου πεζοναύτη Μπρένταν Κέλι. «Η δεύτερη φορά δεν είναι πιο εύκολη από την πρώτη. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι συμβαίνει στα αλήθεια ξανά», λέει στην «Guardian», δείχνοντας το τατουάζ στο χέρι του, θύμησες του περσινού μακελειού.

Ο Κέλι εξηγεί πώς έριξε δύο φίλους του στο πάτωμα και τους κάλυψε με τι σώμα του. Προσθέτει πως στη συνέχεια έσυρε μία γυναίκα από την έξοδο κινδύνου κι έπειτα πως με τη ζώνη και τη μπλούζα του βοήθησε έναν φίλο του που αιμορραγούσε. Ο κίνδυνος πέρασε. Όμως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το ίδιο και για τον εφιάλτη. Η ζωή στο Λας Βέγκας του άλλαξε τη ζωή. Δεν έχει ιδέα πώς θα είναι γι’ αυτόν από τούδε και στο εξής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.