Ορκίστηκε πρόεδρος της Ζιμπάμπουε ο Μνανγκάγκουα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Έμερσον Μνανγκάγκουα ορκίστηκε πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σε γεμάτο με πολίτες στάδιο της πρωτεύουσας Χαράρε.

Πρόκειται για την πρώτη μετάβαση εξουσίας από την ίδρυση της χώρας, το 1980, καθώς επί 37 χρόνια επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, είτε ως πρωθυπουργός είτε ως πρόεδρος ήταν ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
Η απομάκρυνση του κ. Μνανγκάγκουα, στις 6 Νοεμβρίου, από τη θέση του α’ αντιπροέδρου της Ζιμπάμπουε έδωσε το έναυσμα στον στρατό να επέμβει, να θέσει υπό πολιτική κηδεμονία τον κ. Μουγκάμπε και τελικώς, μαζί με το κυβερνών κόμμα, να τον οδηγήσει σε παραίτηση.

Ο τέως αντιπροέδρος της Ζιμπάμπουε, αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του, είχε φύγει εκτός της χώρας, φοβούμενος για την ασφάλειά του και επέστρεψε την Τετάρτη, δύο ημέρες πριν ορκιστεί επικεφαλής του κράτους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.