Ουκρανία: Δολοφονία Τσετσένας εθελόντριας που είχε πολεμήσει τους φιλορώσους αποσχιστές

Ζευγάρι Τσετσένων επικριτών του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και του φιλορώσου προέδρου της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση στην Ουκρανία τον Ιούνιο, δέχθηκε νέο δολοφονικό χτύπημα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή και ο άνδρας να τραυματιστεί.

Η Αμίνα Οκούγεβα και ο Άνταμ Οσμάγεφ είχαν γίνει γνωστοί στην Ουκρανία για την αντίθεση τους στους κ.κ. Πούτιν – Καντίροφ και αντιμετωπίζονταν ως ήρωες στη μάχη που δίνει η Ουκρανία κατά των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών στα ανατολικά της.

Η επίθεση ήταν η τελευταία σε μία σειρά δολοφονιών και αποπειρών δολοφονίας, τις οποίες οι ουκρανικές αρχές αποδίδουν στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Το ζευγάρι είχε βρεθεί εθελοντικά στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων στη μάχη με τους αποσχιστές, παρά την προειδοποίηση του ηγέτη της Τσετσενίας, που αποτελεί ομόσπονδη δημοκρατία της Ρωσίας, ότι οι Τσετσένοι που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών θα τιμωρηθούν σκληρά.

Στην προηγούμενη απόπειρα δολοφονίας τους, όπως αναφέρουν οι New York Times, ένας άνδρας είχε υποδυθεί τον δημοσιογράφο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και είχε προσεγγίσει την Οκούγεβα και τον κ. Οσμάγεφ, υποδυόμενος ότι ήθελε να τους φτιάξει ένα προφίλ.

Τότε η Οκούγεβα, που έφερε όπλο, πρόλαβε να τον πυροβολήσει και να τον τραυματίσει, σώζοντας την ίδια και τον σύζυγό της.

Τη Δευτέρα το βράδυ, ένοπλος γάζωσε με σφαίρες το αυτοκίνητο του ζεύγους σε σιδηροδρομική διάβαση έξω από το Κίεβο, με αποτέλεσμα η Οκούγεβα να πεθάνει ακαριαία και ο σύζυγός της να τραυματιστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.