Oυάσιγκτον: Κυρώσεις σε κινεζική και ρωσική επιχείρηση για συναλλαγές με την Πιονγιανγκ

Ακόμη δύο επιχειρήσεις, μία ρωσική και μία κινεζική, βάζει στο στόχαστρο η Ουάσιγκτον για παράνομες συναλλαγές με την Πιονγιανγκ. Πριν από λίγο καιρό είχαν επιβληθεί κυρώσεις και σε άλλες εταιρείες για παραβίαση του καθεστώτος των κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Η τακτική αυτή της πίεσης προς όσους επιδιώκουν δεσμούς με το καθεστώς της Πιονγιανγκ έρχεται την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει και δεύτερη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ποντάροντας στην προσωπική προσέγγιση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη και θέλοντας βεβαίως να πιστωθεί- κατά αποκλειστικότητα ει δυνατόν- πιθανά αποτελέσματα στο μέτωπο της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.

Οι νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στην κινεζική εταιρεία Yanbian Silverstar Network Technology, στον διευθύνοντα σύμβουλο της στην Βόρεια Κορέα Γιονγκ Σονγκ Χβα, και την ρωσική εταιρεία Volasys Silver Star που έχει έδρα το Βλαδιβοστόκ.

«Οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στο να σταματήσουν τις ροές παράνομων εσόδων προς την Βόρειο Κορέα από εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό με εργαζόμενους που καμουφλάρουν τις πραγματικές τους ταυτότητες και κρύβονται πίσω από εταιρείες βιτρίνες, ψευδεπίγραφες και υπηκόους τρίτων χωρών» σημείωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Οι ΗΠΑ δέσμευσαν παράλληλα οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να έχουν τα εν λόγω πρόσωπα στην επικράτεια της ενώ του απαγόρευσαν να έχουν τις όποιες τραπεζικές συναλλαγές.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει στο παρελθόν επικρίνει την Κίνα για την χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων στη Βόρειο Κορέα. Είναι γνωστό ότι χωρίς την κινεζική στήριξη, η οικονομία της Βόρειας Κορέας θα είχε καταρρεύσει. Το Πεκίνο- που έχει τα δικά του συμφέροντα στην περιοχή- δεν θα επέτρεπε μία τέτοια εξέλιξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.