Στο πλαίσιο ενός μεγάλου κυβερνητικού ανασχηματισμού που προωθεί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραιτήθηκε σήμερα (15.07.2025) ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντένις Σμιχάλ.
Ο Ζελένσκι πρότεινε χθες (14.07.2025) τη Γιούλια Σβιρίντενκο, πρώτη αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, για να γίνει νέα πρωθυπουργός, αντικαθιστώντας τον Ντένις Σμιχάλ, ο οποίος θα αναλάβει με την σειρά του το Υπουργείο Άμυνας.
«Η τεράστια εμπειρία του Ντένις Σμίχαλ θα είναι ασφαλώς χρήσιμη στη θέση του υπουργού Άμυνας», τόνισε ο Ζελένσκι, ο οποίος προορίζει τον νυν Υπουργό Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ για την θέση του πρεσβευτή της Ουκρανίας στις ΗΠΑ.
Ο Ντένις Σμιχάλ υπηρέτησε ως πρωθυπουργός από το 2020 και βοήθησε στην καθοδήγηση της χώρας όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας.
Σημειώνεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε χθες (14.07.2025) ανάρτηση για τη νέα πρωθυπουργό Γιούλια Σβιριντένκο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συζητήσαμε συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση του οικονομικού δυναμικού της Ουκρανίας, την επέκταση των προγραμμάτων υποστήριξης για τους Ουκρανούς και την αναβάθμιση της εγχώριας παραγωγής όπλων».


































