Παγκόσμια ανησυχία: Η Βόρεια Κορέα αύξησε την πυρηνική της δραστηριότητα κατακόρυφα

Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να απασχολεί τη Δύση, παρά τον ρωσό-ουκρανικό πόλεμο, καθώς η πυρηνική της δραστηριότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία Maxar, η οποία ειδικεύεται στις δορυφορικές φωτογραφίσεις, το πυρηνικό εργοστάσιο στην Punggye-ri, το οποίο είχε κλείσει το 2018 για επιδιορθώσεις, ξεκίνησε να παρουσιάζει ασυνήθιστα υψηλή δραστηριότητα, σε σημείο που Αμερικανοί αναλυτές είναι βέβαια πως έρχεται κάποια δοκιμή όπλου.

Η δορυφορική εικόνα της MaxarMaxar

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως ο απόλυτο μονάρχης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε συμφωνήσει την διακοπή κάθε πυρηνικής δραστηριότητας ωστόσο μετά τα τελευταία συμβάντα της Ουκρανίας φαίνεται πως βρήκε την ευκαιρία επανέναρξης.

Οι εικόνες, σύμφωνα με το James Martin Center, δείχνουν πως ο κεντρικός πυρηνικός αντιδραστήρας εκπέμπει πολύ πυκνό καπνό, δείγμα της δράσης στο σημείο, ενώ υπάρχει και μεγάλη αύξηση σε στρατό γύρω από τις εγκαταστάσεις.

Να σημειωθεί, πως οι στρατιωτικοί αναλυτές, τονίζουν πως θα χρειαστούν χρόνια για να καταφέρει η Πιονγκγιάνγκ να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.