Παγοκολόνες κατά του καύσωνα σε φοιτητική εστία της Κίνας

Φοιτητές παραλαμβάνουν τον πάγο τους
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στο πανεπιστήμιο της πόλης Λιουζού, στη νότια Κίνα, οι φοιτητές είχαν εξαντληθεί από τον καύσωνα, καθώς δεν υπάρχουν κλιματιστικά. Έτσι οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να αγοράσουν και να διαθέσουν 28 τόνους σε… παγοκολόνες μήπως και δροσίσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing News, το κόστος της όλης πρωτοβουλίας έφτασε τα 5.000 γουάν (περίπου 680 ευρώ).

Το διαδίκτυο γέμισε φωτογραφίες με τους φοιτητές να σπάνε κομμάτια πάγου και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν στα δωμάτιά τους.

«Δεν είναι μόνιμη λύση» έγραψαν πολλοί στα κοινωνικά δίκτυα, εκφράζοντας γκρίνια. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτόν προστατεύεται το περιβάλλον.

Οι αρμόδιοι του πανεπιστημίου γνωρίζουν ότι δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. Τα κλιματιστικά θα εγκατασταθούν, αφού πρώτα το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας μπορέσει να σηκώσει την επιπλέον κατανάλωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.