Πάγωσε το Χόλιγουντ μετά την αποκάλυψη του Μπραντ Πιτ για την σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει

Ο Μπραντ Πιτ πάσχει από την ασθένεια της «προσωπαγνωσίας» ή αλλιώς από «τύφλωση του προσώπου». Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή τη σπάνια πάθηση, η οποία δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει ή να θυμάται πρόσωπα.

Η ασθένεια αυτή του Μπραντ Πιτ επιδεινώνεται με τα χρόνια, δημιουργώντας στο άτομο μεγάλη δυσκολία να αναγνωρίσει ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους.

Πολλοί άνθρωποι με προσωπαγνωσία δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν την οικογένειά τους, τους φίλους και τον σύντροφό τους και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να τους θυμούνται, όπως τον τρόπο που περπατούν, τη φωνή τους ή το χτένισμά τους.

Αν και ο ηθοποιός δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτή την πάθηση, ο ίδιος θεωρεί ότι πάσχει από αυτή εδώ και χρόνια και φοβάται πως οι άνθρωποι από το περιβάλλον του θα θεωρούν ότι είναι απόμακρος.

Μιλώντας στο GQ, δήλωσε: «Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Esquire είχε αναφέρει πως πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι δεν τους σέβεται.

Ωστόσο, σύμφωνα με επιστήμονες, στην επιδείνωση της πάθησης παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία του ατόμου. Αυτό, ίσως να ισχύει για την περίπτωση του Μπραντ Πιτ, ο οποίος έχει βγει από ένα δύσκολο διαζύγιο με την Αντζελίνα Τζολί και, όπως δήλωσε στο GQ, μετά τον χωρισμό τους, πέρασε μια δύσκολη περίοδο μοναξιάς.

«Πάντα ένιωθα πολύ μόνος στη ζωή μου, μεγάλωσα μόνος ως παιδί, είμαι μόνος ακόμα τώρα και πραγματικά, μέχρι πρόσφατα δεν είχα πλησιάσει αρκετά τους φίλους και την οικογένειά μου» είπε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.