Πάπας Φραγκίσκος: «Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι αμαρτία, όχι έγκλημα»

Στους ομοφυλόφιλους και στις διακρίσεις σε βάρος της LGBTQ + κοινότητας αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press. Ο Ποντίφικας αναγνώρισε μάλιστα ότι κάποιοι καθολικοί επίσκοποι υποστηρίζουν νόμους που την ποινικοποιούν.

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι αμαρτία αλλά δεν είναι έγκλημα», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, χαρακτηρίζοντας «άδικους» τους νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία. «Ο Θεός αγαπά όλα τα παιδιά του όπως είναι» είπε επίσης.

Ο Ποντίφικας αναγνώρισε μάλιστα ότι κάποιοι καθολικοί επίσκοποι υποστηρίζουν νόμους που την ποινικοποιούν και τους κάλεσε να καλωσορίσουν τα μέλη της LGBTQ + κοινότητας στην εκκλησία. Τους «δικαιολόγησε», ωστόσο, λέγοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές οφείλονται σε πολιτιστικά υπόβαθρα.

Οι επίσκοποι, όπως είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, πρέπει να υποβληθούν «σε μια διαδικασία αλλαγής για να αναγνωρίσουν την αξιοπρέπεια του καθενός», προσθέτοντας ότι πρέπει να δείξουν «τρυφερότητα, παρακαλώ, όπως κάνει ο Θεός με τον καθένα από εμάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπου 67 χώρες ποινικοποιούν τη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, 11 από τις οποίες μπορούν ή επιβάλλουν τη θανατική ποινή, σύμφωνα με το The Human Dignity Trust, το οποίο εργάζεται για τον τερματισμό τέτοιων νόμων. Οι ειδικοί λένε ότι ακόμη και εκεί όπου οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, συμβάλλουν στην παρενόχληση, τον στιγματισμό και τη βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Με πληροφορίες από Associated Press

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.