Παρέμβαση Ζελένσκι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου» στην Ουκρανία

Παρέμβαση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου σήμερα το πρωί, ακριβώς έναν μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. «Πάλι πέθαιναν παιδιά, πέθαιναν άνθρωποι», είπε στο ΝΑΤΟ. Δεν παρείχε ωστόσο περισσότερα στοιχεία ούτε είπε πού έγινε η επίθεση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε επίσης ότι ελπίζει οτι οι τρεις Σύνοδοι Κορυφής θα οδηγήσουν σε «βήματα που θα έχουν νόημα» και θα αποκαλύψουν όπως είπε χαρακτηριστικά «ποιος είναι φίλος, ποιος είναι εταίρος και ποιος μας πρόδωσε για χρήματα».

Επιπλέον ζήτησε από το ΝΑΤΟ την παροχή «στρατιωτικής βοήθειας χωρίς περιορισμούς» προς την χώρα του, ώστε να μπορέσει πολεμήσει τον ρωσικό στρατό τον οποίο μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει «σε άνισες συνθήκες».

«Για να σώσουμε τους ανθρώπους και τις πόλεις μας, η Ουκρανία έχει ανάγκη από στρατιωτική βοήθεια χωρίς περιορισμούς, Οπως η Ρωσία χρησιμοποιεί χωρίς περιορισμούς όλο το οπλοστάσιό της εναντίον μας», δήλωσε σε βιντεομήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Telegram. Απευθύνεται στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ατλαντικής Συμμαχίας που συνέρχονται εκτάκτως στις Βρυξέλλες με θέμα τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι νωρίτερα είχε απευθυνθεί στο σουηδικό κοινοβούλιο, επαναλαμβάνοντας οτι η Ουκρανία αξίζει να είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.