Παρίσι: Συγκρούσεις αστυνομίας – μαθητών που διαδήλωναν κατά Λεπέν – Μακρόν

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών συγκρούστηκαν με νεαρούς στο κέντρο του Παρισιού στο περιθώριο διαδήλωσης όπου συμμετείχαν περίπου 500 μαθητές Λυκείου εναντίον της ακροδεξιάς υποψήφιας προέδρου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, αλλά και του κεντρώου αντιπάλου της, Εμανουέλ Μακρόν.

Στα βίαια επεισόδια τα οποία ξέσπασαν η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει τους νεαρούς κουκουλοφόρους που άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια.

Ταραχές σημειώθηκαν και στη Ρεν, όπου οι μονάδες ασφαλείας έκαναν επίσης χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών. Περίπου 2.000 μαθητές Λυκείου και φοιτητές, όπως επίσης ακροαριστεροί ακτιβιστές είχαν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης στη δυτική Γαλλία, όπως μετέδωσε απεσταλμένος του πρακτορείου Reuters.

Στο Παρίσι οι μαθητές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τους υποψηφίους της εκλογικής αναμέτρησης για τον προεδρικό θώκο απέκλεισαν τις εισόδους σε περίπου 20 λύκεια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν μαθητικές οργανώσεις.

Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με κεντρικό σύνθημα «ούτε Λεπέν ούτε Μακρόν» σε πολλά λύκεια, αφότου οι δύο πολιτικοί πήραν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

«Απευθύνουμε έκκληση για ανάληψη δράσης εναντίον της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και του υποψηφίου των χρηματοοικονομικών συμφερόντων Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε ο επικεφαλής της φοιτητικής ένωσης UNL-SD Ζιουζεπέ Αβίζ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.