Παρουσιάστηκε στην Τουρκία το drone KIZILELMA, το νέο «καμάρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η τουρκική Baykar, η εταιρεία του γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσίασε το νέο φιλόδοξο μαχητικό drone της σήμερα Κυριακή (20.11.2022). Το KIZILELMA (μτφ. «Κόκκινο Μήλο») αναπτύσσεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της προσπάθειας επανεκλογής του Τούρκου προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο τουρκικό drone παρουσιάστηκε σήμερα αφού ολοκλήρωσε το τεστ τροχοδρόμησης στο αεροδρόμιο του Τσόρλου, στην Ανατολική Θράκη, με τα στελέχη της Baykar και τον πρόεδρο του ΔΣ και γαμπρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, να ποζάρουν υπερήφανοι δίπλα στο έργο τους.

Μπορεί το drone να μην απογειώθηκε και να μην δοκιμάστηκε στον αέρα, όμως αυτό δεν πτοεί την εταιρεία, καθώς θα προχωρήσει μελλοντικά σε αυτές τις δοκιμές. Όμως, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, η Baykar έσπευσε να παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά του νέου μη επανδρωμένου μαχητικού της.

Έτσι, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το KIZILELMA αναμένεται να φέρει την επανάσταση στο πεδίο της μάχης, αφού είναι φτιαγμένο να απογειώνεται από μικρούς αεροδιαδρόμους, όπως αυτόν στο μικρό αεροπλανοφόρο «Anadolu», και να διεξάγει αερομαχίες ακόμα και με επανδρωμένα αεροσκάφη.

Μπορεί να εξοπλίζεται με πυραύλους και οπλικά συστήματα τουρκικής κατασκευής ενώ το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν φαίνεται έντονα στα ραντάρ, παρά το μεγάλο μέγεθός του. Μπορεί να πετά σε 35.000 – 45.000 ποδιών, όσο δηλαδή ένα επιβατικό αεροσκάφος.

Η ακτίνα δράσης του ορίζεται στα 800 χιλιόμετρα και το βάρος του θα είναι έως 6 τόνους, εκ των οποίων ο 1,5 τόνος θα είναι το φορτίο των οπλικών συστημάτων του.

Το drone KIZILELMA θα έχει και ραντάρ τεχνολογίας AESA, που θα του δίνει πολύ καλή εικόνα για όσα γίνονται στον αέρα και στη στεριά. Σημειώνεται ότι η Baykar σχεδιάζει και μια παραλλαγή του με υπερηχητικό κινητήρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.