Πολιτικό μασάζ στους γερουσιαστές για να καταργήσουν το Obamacare

Μετά το γεύμα, αλλά και το τελεσίγραφο του Τραμπ προς τους γερουσιαστές, συνεχίζονται οι ζυμώσεις στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων για να πέσουν οι αντιστάσεις και να ψηφιστεί η κατάργηση του Obamacare.

Την ίδια ώρα, έκθεση προειδοποιεί: 32 εκατομμύρια Αμερικανοί κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστοι.

Ομάδα ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών είχε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Η κατάργηση κι αντικατάσταση του Obamacare υπήρξε ουσιαστική προεκλογική δέσμευση του Τραμπ, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν υποσχεθεί την κατάργησή του από το 2010.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε τις προάλλες ότι δεν θα είχε πρόβλημα εάν το πρόγραμμα Obamacare αφεθεί να καταρρεύσει.

Ωστόσο, άλλαξε στάση απαιτώντας από τους Γερουσιαστές να παραμείνουν στην Ουάσινγκτον τον Αύγουστο μέχρι να βρουν κοινά σημεία προσεγγίσεων για την κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare.

«Μπορούμε να το καταργήσουμε, αλλά πρέπει να το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε και δεν πρέπει να φύγουμε από την Ουάσινγκτον μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί» είπε.

Ο Μιτς Μακόνελ, ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, προγραμματίζει την διεξαγωγή ψηφοφορίας για την επόμενη εβδομάδα, με στόχο την κατάργηση του Obamacare, ενώ αρκετοί Γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων έχουν ήδη εκδηλώσει την αντίθεσή τους στην προσέγγιση που ακολουθεί.

Το πρόβλημα υγείας του Γερουσιαστή Τζον Μακέιν επιδεινώνει την κατάσταση διαμόρφωσης της αριθμητικής ισορροπίας στην Γερουσία όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία 52 εδρών έναντι 48 των Δημοκρατικών.

Έτσι, η ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση και αντικατάσταση του Obamacare, επιτρέπει απώλειες μόλις δύο ψήφων από τους Ρεπουμπλικάνους.

Ο Γερουσιαστής Κένεντι δήλωσε ότι όλοι διαπραγματεύονται με καλή πίστη, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρος για την επίτευξη αποτελέσματος.

Ο Γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, που εκφράζει τους συντηρητικούς, έχει προτείνει την δυνατότητα στις ασφαλιστικές εταιρείες να παρέχουν προγράμματα ασφαλιστικής κάλυψης χαμηλού κόστους, τα οποία ωστόσο, δεν υπάγονται στις προβλέψεις εφαρμογής του Obamacare, ενώ ο ίδιος, δήλωσε:

«Έχουμε ακόμη μερικά θέματα που μας χωρίζουν».

Σχεδόν όλοι οι Γερουσιαστές έφυγαν από την συνάντησή τους με τον Τραμπ χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Καμπανάκι από το Κογκρέσο

Η αναφορά του ανεξάρτητου γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) προκάλεσε αίσθηση, αφού έγινε γνωστό ότι 32 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν τις ασφαλιστικές καλύψεις που έχουν μέχρι το 2026, στην περίπτωση που το Obamacare καταργηθεί χωρίς να αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, 17 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται ότι θα χάσουν τις παροχές υγείας και θα μείνουν ανασφάλιστοι μόνο μέσα στο 2018.

Παράλληλα, το οικονομικό κόστος των ασφαλίστρων θα αυξηθεί κατά 25% τον επόμενο χρόνο, ενώ αναμένεται ότι θα διπλασιαστεί μέχρι το 2026.

Οι εκτιμήσεις της προηγούμενης αναφοράς του CBO είχαν επίσης προβληματίσει τους Γερουσιαστές, για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα είχαν στους ψηφοφόρους των εκλογικών περιφερειών τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.