Πουέρτο Ρίκο: Η Δήμαρχος του Σαν Χουάν αρνήθηκε πρόσκληση του Λευκού Οίκου

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση εναντίον της, καταλογίζοντας ανικανότητα και πολιτική σκοπιμότητα. Η Δήμαρχος του Σαν Χουάν, της πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο, φαίνεται πως δεν το ξέχασε. Η Κάρμεν Γιουλίν Κρουζ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση του Λευκού Οίκου να παραβρεθεί στη συζήτηση για το Πουέρτο Ρίκο με υψηλά ιστάμενους από το τιμ συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ.

Η επίθεση που δέχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τους χειρισμούς της στις καταστροφές από τον τυφώνα «Μαρία», ήταν μόνο το ένα από τα επιχειρήματά της για την αρνητική απάντηση που έδωσε στην Ουάσιγκτον. Το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό και ουσιώδες, ήταν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, καθώς η Δήμαρχος του Σαν Χουάν θα μπορούσε μεν να παρακολουθήσει την όλη διαδικασία, αλλά δεν θα μπορούσε να παρέμβει και να μιλήσει.
Το Πουέρτο Ρίκο αναμένει την άφιξη του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μελάνια. Η Κάρμεν Γιουλίν Κρουζ αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το πρόγραμμα της κατά την παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ή ακόμα και αν θα τον συναντήσει στη διάρκεια της επιθεώρησης που θα πραγματοποιήσει στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα.

«Διάβασα σε ένα tweet ότι δέχθηκα πρόσκληση να συναντήσω τον Ντόναλντ Τραμπ. Ε, λοιπόν, δεν έλαβα», δήλωσε σε συνέντευξή της, προσθέτοντας πως «έχω στόματα να ταΐσω και να φροντίσω. Σε μένα μπορεί κάποιος να καταλογίσει τα πάντα. Όταν όμως αποκαλείς τους ανθρώπους μου έντομα, τότε ξεπερνάς το όριο. Σέβομαι τους ανθρώπους του αμερικανικού προεδρικού γραφείου, αλλά περιμένω απ’ όλους να σέβονται τους ανθρώπους που εκπροσωπώ».

Μία μέρα νωρίτερα, ο βασικός σύμβουλος ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, είχε καλέσει τη Δήμαρχο του Σαν Χουάν να συνεργαστεί με τον ίδιο και τους ανθρώπους του, για να βελτιωθεί η κατάσταση στην περιοχή. Στην ίδια γραμμή εκφράστηκε και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, τονίζοντας στους δημοσιογράφους πως «ελπίζω να δουλέψει μαζί μας και να προχωρήσουμε μπροστά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.