Ρουμανία: Ο πρόεδρος διαφωνεί με την μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Ο κεντροδεξιός πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις απέρριψε την ιδέα της μεταφοράς της ρουμανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον Λίβιου Ντράγκνεα, ηγέτη των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών που βρίσκονται στηνν κυβέρνηση.

Ο αρχηγός του ρουμανικού κράτους «ούτε ενημερώθηκε ούτε ζητήθηκε η γνώμη του για την κίνηση αυτήν, η οποία δεν βασίζεται σε καμία αξιόπιστη αξιολόγηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρουμανικής Προεδρίας.

Η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Ο κ. Ντράγκνεα, ο οποίος έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των κυβερνητικών υποθέσεων, ανακοίνωσε ότι έχει ληφθεί απόφαση για την μεταφορά της πρεσβείας και ότι ξεκινούν οι διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «η πρωτοβουλία της κυβέρνησης μπορεί φυσικά να αποτελεί την αρχή μίας διαδικασίας αξιολόγησης», η οποία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί «παρά μετά την ολοκλήρωση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.

«Μεταφορά της πρεσβείας θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δηλώνει ο Κλάους Γιοχάνις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.