Sabah: Ειδικό αστυνομικό σώμα στην Τουρκία για την ανάσχεση της διακίνησης προσφύγων

Ειδικό αστυνομικό σώμα κατά της παράνομης μετανάστευσης και του ανθρώπινου εμπορίου φέρεται να ετοιμάζει η Τουρκία.

Σύμφωνα με σημερινό αποκλειστικό άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, που επικαλείται πηγές του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η Άγκυρα αποφάσισε να συγκροτήσει ειδικό σώμα, με 3.000 αστυνομικούς που θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης και στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ανθρώπινου εμπορείου.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά ήδη ενέκρινε τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής διεύθυνσης που αναμένεται να είναι έτοιμη να λειτουργήσει εντός του μηνός.

Η νέα αυτή υπηρεσία που θα έχει έδρα την Άγκυρα και θα διατηρεί τμήματα σε μεθοριακές πόλεις της Τουρκίας στις νοτιοανατολικές περιοχές και στα δυτικά παράλια της χώρας, θα συνεργάζεται στενά με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μεταναστών και την τουρκική ακτοφυλακή.

Επικαλούμενη δηλώσεις υψηλά ιστάμενης πηγής του υπουργείου Εσωτερικών, η Sabah γράφει ότι η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πως το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από κάθε κράτος ξεχωριστά, χρειάζεται καλά σχεδιασμένες και οργανωμένες κοινές επιχειρήσεις με άλλα κράτη. Ως εκ τούτου, συμπληρώνει η πηγή, η Τουρκία από το 2016 άρχισε να συνεργάζεται με τις αστυνομίες άλλων χωρών, όπως της Γερμανίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.