Saxo Bank: Αποφυγή κινδύνου λόγω πτώσης των κινεζικών μετοχών

Στην ανάγκη αποφυγής του επενδυτικού κινδύνου λόγω της σημερινής πτώσης στις κινεζικές μετοχές εστιάζει η Saxo Bank, σε σημερινό της σημείωμα προς τους επενδυτές.
Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του νέου έτους, οι μετοχές στο Τόκιο (πτώση του δείκτη Nikkei κατά 3,06%) και τη Σαγκάη (πτώση του δείκτη Composite κατά 6,86%) κατέγραψαν σημαντική πτώση, καθώς το επενδυτικό συναίσθημα δέχθηκε πλήγμα από τον αδύναμο PMI δευτερογενούς παραγωγής της Κίνας. Ο δείκτης Composite της Σεντζέν έκλεισε χαμηλότερα κατά 8,22% και κατέγραψε τη χειρότερη ημερήσια πτώση από τον Φεβρουάριο του 2007, όπως αναφέρουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τον Δεκέμβριο, η δευτερογενής παραγωγή της Κίνας συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, και παρόλο που ο τομέας των υπηρεσιών τα πήγε λίγο καλύτερα, είναι πολύ πιθανόν ότι στην επόμενη επικαιροποίηση των ετήσιων στοιχείων, η Κίνα θα αποκαλύψει τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 25 ετών.
Η αγωνία των επενδυτών, σύμφωνα με την Saxo Bank, εντάθηκε και από τη νευρικότητα σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, μετά την εκτέλεση ενός διακεκριμένου ιμάμη στο Ιράν. Προς το παρόν, το αργό πετρέλαιο ωφελείται από την αυξημένη ένταση στη Μέση Ανατολή, ωστόσο οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του χάσματος που έχει δημιουργηθεί εντός του ΟΠΕΚ στα εμπορεύματα παραμένουν άγνωστες.
Σήμερα, στις οικονομικές δημοσιεύσεις πρωταγωνιστούν οι δείκτες PMI και πρώτη αναμένεται η δημοσίευση του δείκτη PMI της Ισπανίας, ο οποίος εκτιμάται ότι θα επιβεβαιώσει την ισχυροποίηση της πρόσφατης μικρής βελτίωσης της δευτερογενούς παραγωγής. Στην υπόλοιπο Ευρωζώνη αναμένεται επίσης ενίσχυση της δευτερογενούς παραγωγής, ενώ στις ΗΠΑ εντείνονται οι ανησυχίες για έντονη επιβράδυνση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.