Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής η Καλιφόρνια – 15 νεκροί από τις πυρκαγιές

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κήρυξε χθες την Καλιφόρνια ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται στην πολιτεία και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι και να υποστούν τεράστιες καταστροφές οινοπαραγωγικές περιοχές βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος «διέταξε να προσφερθεί ομοσπονδιακή βοήθεια» στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 8η Οκτωβρίου και «βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη».
Ο απολογισμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές αυξήθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με μια καταμέτρηση της εφημερίδας Washington Post που βασίστηκε στις ανακοινώσεις των τοπικών αρχών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατό να εντοπιστούν περίπου 150 άνθρωποι.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πάνω από 450.000 στρέμματα γης ήδη μετατράπηκαν σε αποκαΐδια σε όλη την Καλιφόρνια. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης εκτιμούν ότι η εξασθένηση των ανέμων θα τους επιτρέψει να περιορίσουν τις πυρκαγιές.
Πάνω από 2.000 κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της πολιτείας, Τζέρι Μπράουν, τη Δευτέρα.
Οι αρχές κάνουν λόγο για 17 μέτωπα, κυρίως στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας. Ορισμένα από τα πύρινα μέτωπα δεν είχαν περιοριστεί χθες παρά μόλις από το 5 ως το 15%, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.