Σκότωσε την έγκυο γυναίκα του και τις δύο κόρες του – Προσποιούνταν πως ανησυχούσε για την εξαφάνισή τους

Αύγουστος 2018. Ένα από τα πιο ειδεχθή και φρικιαστικά εγκλήματα εκτυλίχθηκε στο Κολοράντο, προκαλώντας σοκ σε όλη την κοινωνία των ΗΠΑ. Ο Κρις Γουάτς στραγγάλισε την έγκυο γυναίκα του και έπνιξε τις δύο κόρες τους με κουβέρτα.

Τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου του 2018, η Σαννάν, επέστρεψε από ένα διήμερο επαγγελματικό ταξίδι στην Αριζόνα. Τη συνόδευσε η φίλη, συνάδελφός και γειτόνισσά της, Νικόλ Άτκινσον. Ο σύζυγός της, Κρίς, την περίμενε στο σπίτι με τις κόρες τους.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η Σαννάν είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον γυναικολόγο της, καθώς βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης. Η Νικόλ προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για να μάθει νέα.

Όμως, η Σαννάν δεν απαντούσε. Ούτε στα μηνύματα ούτε στις κλήσεις της. Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Νικόλ έφτασε στο κατώφλι του σπιτιού της.

Από τη γυάλινη εξώπορτα μπορούσε να διακρίνει τα παπούτσια και την βαλίτσα της Σαννάν αφημένα στο πάτωμα.

«Αν η Σαννάν ήταν μέσα, γιατί δεν της άνοιγε την πόρτα;». Θορυβήθηκε και κάλεσε την αστυνομία. Ύστερα από λίγα λεπτά, ο αστυνομικός έφτασε, συνομίλησε με τη Νικόλ και τηλεφώνησε στον Κρις Γουάτς, για να του ζητήσει την άδεια να μπει στο σπίτι.

Εκείνος βρισκόταν στη δουλειά. Αλλά θα επέστρεφε σε λίγο. Οπότε είπε και στον αστυνομικό να περιμένει. «Ποιος σύζυγος λαμβάνει κλήση από την αστυνομία για την έγκυο γυναίκα του και τα παιδιά του και δεν δίνει μονομιάς τη συγκατάθεσή του;» αναρωτήθηκε η Νικόλ.

Μετά από περίπου μισή ώρα, ο Κρις επέστρεψε. Στο γκαράζ βρισκόταν ακόμα το αυτοκίνητο της συζύγου του. Το υπόλοιπο σπίτι έμοιαζε άδειο.

Η Σαννάν και οι δύο κόρες τους, η 4χρονη Μπέλα και η 3χρονη Σελέστε, έλειπαν από το σπίτι.

Οι πρώτες υποψίες

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ελέγχου, ο Κρις ήταν προσκολλημένος στο κινητό του και απαντούσε αδιάφορα στις ερωτήσεις του αστυνομικού.

Εξήγησε πως το προηγούμενο βράδυ είχαν τσακωθεί λόγω του επικείμενου χωρισμού τους. Κοιμήθηκαν και όταν εκείνος ξύπνησε και ετοιμάστηκε για τη δουλειά, γύρω στις 5 το πρωί, τη χαιρέτησε και εκείνη του είπε πως θα πήγαινε, με τα παιδιά, σε μία φίλη της.

Επομένως, δεν έβρισκε κάτι ανησυχητικό στην απουσία της. Ωστόσο, η Νικόλ είχε δει μέσα στο σπίτι, την τσάντα της Σαννάν, μαζί με το πορτοφόλι και το κινητό της. Πλέον ήταν βέβαια πως κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Η Σαννάν δούλευε σε εταιρεία πωλήσεων και ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους πελάτες της. Το κινητό και ο υπολογιστής της ήταν εργαλεία δουλειάς και δεν τα αποχωριζόταν ποτέ.

Παράλληλα, φρόντιζε να ενημερώνει διαρκώς το προφίλ της στο facebook, δημοσιεύοντας υλικό από την επαγγελματική και την οικογενειακή της ζωή. Το αυτοκίνητό της ήταν στο γκαράζ και η βέρα της δίπλα στο κρεβάτι.

Το FBI και το Γραφείο Ερευνών του Κολοράντο (CBI) ανακοίνωσαν την έναρξη επίσημης έρευνας εντοπισμού την επόμενη μέρα. Ο Κρις, που μέχρι τότε φαινόταν να μην έχει θορυβηθεί από την εξαφάνιση της οικογένειάς του, ξεκίνησε να δίνει συνεντεύξεις στα κανάλια και να ζητά την επιστροφή της συζύγου και των θυγατέρων του.

Παρά τις προσπάθειές του να φανεί στεναχωρημένος, οι τηλεοπτικές κάμερες δεν μπορούσαν να κρύψουν την ψυχρή του στάση. Η γλώσσα του σώματός του δεν ταίριαζε με τα λόγια του. Είχε μονίμως τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος και όσο μιλούσε κουνούσε το σώμα του δεξιά και αριστερά.

Επαναλάμβανε συνεχώς πόσο λυπάται που βρίσκεται μόνος του, χωρίς την οικογένειά του, και κάθε πρότασή του ξεκινούσε με τη λέξη «εγώ». Καμία αγωνία για την τύχη των «αγαπημένων» του προσώπων. Κανένας φόβος μην έχουν πάθει κάτι.

Η αποκάλυψη της αλήθειας

Το βράδυ της 14ης Αυγούστου, ένα drone της αστυνομίας ανακάλυψε, κοντά στο εργοτάξιο που δούλευε ο Κρις, ένα κομμάτι γης, που φαινόταν φρεσκοσκαμμένο.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, ο Κρις Γουάτς συνελήφθη.

Κάτω από το φρεσκοσκαμμένο έδαφος βρισκόταν το πτώμα της γυναίκας του, τυλιγμένο σε ένα σεντόνι. Λίγο πιο δίπλα, βρέθηκαν τα πτώματα των δύο κοριτσιών του, βουτηγμένα σε δύο δεξαμενές πετρελαίου.

Κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας, ο Κρις ισχυρίστηκε πως όταν ζήτησε από τη Σαννάν να χωρίσουν, εκείνη θόλωσε και στραγγάλισε τα δύο παιδιά τους. Μες την απελπισία και το μένος του, αποφάσισε να εκδικηθεί και την στραγγάλισε, είπε. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν ήταν αλήθεια.

Εκτός από το γεγονός ότι λειτούργησε ο ανιχνευτής ψεύδους, λίγη ώρα αργότερα, ο Κρις Γουάτς ομολόγησε πως δολοφόνησε την οικογένειά του. Στις 21 Αυγούστου του 2018, βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Του απαγγέλθηκαν συνολικά 9 κατηγορίες. Πέντε κατηγορίες για δολοφονία α’ βαθμού, καθώς κάθε δολοφονία ανηλίκου κάτω των 12 ετών υπολογίζεται επί δύο, ενώ συνυπολογίστηκε και το παιδί που κυοφορούσε η δολοφονημένη σύζυγος.

Επιπλέον κατηγορία για παράνομη διακοπή κύησης και τρεις κατηγορίες παραβίασης νεκρού σώματος. Η δίκη του ορίστηκε για τον Νοέμβριο. Μέχρι τη διεξαγωγή παρέμεινε στη φυλακή.

Σοκ στην κοινή γνώμη

Η υπόθεση πολύ γρήγορα άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Εκατομμύρια χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το ευρύτερο κοινό των μέσων ενημέρωσης είχε συγκλονιστεί από την αποκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος. Τις προηγούμενες ημέρες μοιράζονταν την αγωνία του «απελπισμένου πατέρα» και τώρα ζητούσαν την καταδίκη του στυγερού δολοφόνου.

Κανένας δεν μπορούσε να το πιστέψει. Βλέποντας το προφίλ της Σαννάν στο facebook, ήταν σίγουρο πως πρόκειται για το τέλειο ζευγάρι, την ιδανική οικογένεια. Εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο που απαθανάτιζαν ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές.

«Ο μπαμπάς είναι ο ήρωάς μου», «είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου» και άλλες παρόμοιες δημοσιεύσεις στο σοσιαλ μήντια, προκαλούσαν σύγχυση, υποθέσεις και οργή στην κοινωνία που παρακολουθούσε κάθε είδηση για το έγκλημα.

Στις 6 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο συζυγοκτόνος ομολόγησε επισήμως την ενοχή του. Η οικογένεια της δολοφονημένης Σαννάν ζήτησε να αποφευχθεί η θανατική ποινή, κάτι που έγινε δεκτό από την εισαγγελία.

Στις 19 Νοεμβρίου, καταδικάστηκε σε πέντε ισόβιες ποινές, χωρίς τη δυνατότητα απαλλαγής. Έλαβε επιπλέον 48 χρόνια φυλάκισης για τον παράνομο τερματισμό κύησης και 36 χρόνια για τρεις κατηγορίες παραβίασης νεκρού σώματος.

Στις 3 Δεκεμβρίου, μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία εκτός Πολιτείας, λόγω «αυξημένου κινδύνου για την ασφάλειά του»

Δύο μέρες αργότερα, οδηγήθηκε σε φυλακή υψίστης ασφάλειας στο Ουϊσκόνσιν. Το σώου στις κάμερες, τα ψέματα και οι ανακρίβειες, οδήγησαν νωρίς τους αστυνομικούς, στην υπόθεση ότι είναι ο δολοφόνος.

Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου μέχρι να μπορέσουν να το τεκμηριώσουν. Η αστυνομία τον συνέλαβε πέντε μέρες μετά τη δολοφονία και οκτώ μέρες μετά, του είχε απαγγείλει κατηγορίες.

Ομολόγησε σχεδόν δυόμιση μήνες μετά, όταν του εξασφάλισαν συμφωνία ότι δεν θα εκτελεστεί. Η δίκη του ολοκληρώθηκε σε τρεις μήνες μετά τη δολοφονία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.