Sky News: Πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον αναμένεται σήμερα το βράδυ

Νέα πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να ξεκινήσει – το νωρίτερο – σήμερα (6.7.2022) το βράδυ, σύμφωνα με Βρετανό δημοσιογράφο του Sky News.

Επικαλούμενος ένα μέλος της Επιτροπής του 1922 που επιβλέπει τέτοιες ψηφοφορίες, ο δημοσιογράφος του Sky News, Τομ Λάρκιν, αναφέρει στο Twitter ότι αναμένεται από σήμερα Τετάρτη (6.7.2022) το βράδυ να ξεκινήσει ψηφοφορία πρότασης μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Λάρκιν τόνισε ότι οι κανόνες της Επιτροπής, που επί του παρόντος δίνουν στον Τζόνσον ασυλία μέχρι το επόμενο έτος από μια ψηφοφορία για πρόταση μορφής, πιθανότατα θα αλλάξουν σήμερα το απόγευμα.

Αυτό ζήτησαν, μάλιστα, και δύο βουλευτές των Τόρις, οι Κρις Σκίντμορ και Τομ Χαντ. Ο Σκίντμορ ζητεί στην επιστολή του να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς του Συντηρητικού Κόμματος προκειμένου να καταστεί δυνατό να κατατεθεί νέα πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, την ώρα που η πύρρειος νίκη του στην προηγούμενη ψηφοφορία που διεξήχθη τον Ιούνιο επί πρότασης μομφής του εξασφάλισε ασυλία για 12 μήνες από την κατάθεση άλλης.

«Ως εκ τούτου είναι ζωτικής σημασίας η (Επιτροπή) 1922 να επανεξετάσει επειγόντως τους κανόνες που εμποδίζουν τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας επί πρότασης μομφής», σημείωσε ο Σκίντμορ.

«Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», σημείωσε παράλληλα ο Τομ Χαντ, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Τζόνσον τις καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά κατά του πρώην αναπληρωτή υπευθύνου για την κομματική πειθαρχία Κρίστοφερ Πίντσερ, και ανακοίνωσε την υποβολή και από τον ίδιο επιστολής στην αρμόδια επιτροπή για πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού.

Στις 27 οι παραιτήσεις από την κυβέρνηση – Καταρρέει ο Μπόρις Τζόνσον

Άλλωστε, ήδη έχουν παραιτηθεί 27 στελέχη των Συντηρητικών από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, με τις 6 από αυτές να σημειώνονται την τελευταία ώρα, μέχρι τις 17:00 της Τετάρτης.

Αλλά για να ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον, θα πρέπει να υποβάλλουν και οι αντίστοιχοι βουλευτές τις επιστολές τους στην Επιτροπή του 1922. Υπενθυμίζεται ότι, η ψηφοφορία επί προτάσεως μομφής κατά του πρωθυπουργού πραγματοποιείται αν ζητηθεί από το 15% των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.